Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

KARATE KLUB WKSA DUPLEK DOSEGEL 13 MEDALJ NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Znova Vas obveščamo o velikem uspehu naših karateistov. V soboto 21.2.2015 so se karateisti Karate kluba WKSA Duplek udeležili Državnega prvenstva WKSA Slovenije, ki je tokrat bilo pri Murski Soboti. Tokrat smo uspeli osvojiti kar 13 medalj za naš karate klub WKSA Duplek, ki so ga zaznamovali številni tekmovalci iz Murske Sobote in okolice, ki jih je bilo več kot štirideset. Osvojili smo 2 naslova državnih prvakov, 5 naslovov podprvakov in 6 tretjih mest, kar je neverjeten rezultat za naš mali klub in odlična popotnica za evropsko in svetovno prvenstvo, ki bo Novembra v mariborski Dvorani Tabor in kamor ste seveda vabljeni.

In kdo so bili naši tekmovalci:

JANA ROJS – 1. mesto kate – OŠ KORENA

VITA ROJS – 2. mesto kate in 3. mesto športne borbe - OŠ KORENA

LUCIJA MESAREC – 3. mesto kate - OŠ VOLIČINA

SARA ROJS – 1. mesto kate in 3. mesto športne borbe - OŠ VOLIČINA

MIHA MAJER – 2. mesto kate in 2. mesto športne borbe - OŠ KORENA

VID KOVAČEVIČ – 3. mesto športne borbe - OŠ DUPLEK

NIK MESAREC – 2. mesto kate - OŠ VOLIČINA

MATIC HERGA – 2. mesto športne borbe -  OŠ VOLIČINA

3. mesto ekipno kate deklice in 3. mesto ekipno športne borbe dečki

 

Naša najmlajša tekmovalka kluba Jana Rojs je tokrat nastopila prvič in z neverjetno samozavestjo nastopila kot prva na tekmovanju. V svoji kategoriji je postala državna prvakinja.

Lucija Mesarec je tokrat prav tako poskusila prvič in pokazala, da se je že marsikaj naučila, ter dosegla odlično 3. mesto. Vita Rojs je prišla dobro pripravljena in po tihem smo od nje pričakovali najmanj eno odličje. V katah si je priborila 2. mesto, kjer jo je premagala naša Sara Rojs in postala državna prvakinja. Vita in Sara sta obe nato dosegli 3. mesto v športnih borbah, kjer bi gotovo lahko segli še višje, če ne bi bilo v njuni konkurenci večjih in izkušenejših tekmovalk. Te jima v prihodnosti ne bodo mogle konkurirat, saj veliko voljo in željo do treniranja karateja.

Nik Mesarec je pokazal veliko znanja, a se je moral zadovoljiti z 2. mestom. Tokrat ni nastopil v športnih borbah, kjer bi imel še gotovo več možnosti.

Miha Majer je v katah nastopil odlično in si zasluženo priboril 2. mesto. V kumiteju pa svojih kvalitet ni izkoristil kot bi lahko, a je bilo vseeno dovolj za 2. mesto tudi v športnih borbah.

Medtem je Vid Kovačevič pokazal svoje vrline in izkušnje, ki si jih je nabral in dosegel 3. mesto prav tako v športnih borbah.

Končno je prišel na svoj račun tudi Matic Herga, ki je v rutinirano zmagoval slabše tekmovalce, a v finalu znova izgubil proti prvaku Ninotu Kocetu iz Murske Sobote. Zmaga mu je za malo ušla, kar se bo pa v prihodnosti gotovo spremenilo. Sestavljeni sta bili tudi dve ekipi kadetov in kadetinj ki sta priborili dve tretji mesti.

 

Za odlične rezultate čestitamo vsem našim tekmovalcem, od katerih se tokrat noben ni vrnil brez medalje, kar nam gotovo kaže, da smo na pravi poti.

   

 

 

Športni pozdrav,

Karate klub WKSA Duplek

Oglejte si tudi