Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Dve medalji z prvih Evropskih iger v Bakuju tudi v Duplek

V Bakuju v Azerbajdžanu so od 12. do 28. junija letos potekale prve Evropske igre pod pokroviteljstvom Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in na katerih je sodelovalo 6.342 športnikov iz 49. evropskih olimpijskih komitejev. Tekmovalci so nastopali v 20 športih v 31 disciplinah (25 olimpijskih in v 6 neolimpijskih). 

 

Najpomembnejše tekmovanje je bilo v judu, ker so igre štele tudi za evropsko prvenstvo, v nekaterih panogah, kot so strelstvo, teakwondo ali namizni tenis, pa so bile igre ena izmed kvalifikacijskih tekem za olimpijske igre v Riu de Janeiru. Prve evropske igre niso minile brez športnic iz Dupleka, saj sta na njih nastopili dve članici Judo kluba Duplek Kristina Vršič in Nina Milošević, prva v kategoriji do 48 kg, druga pa v kategoriji do 63 kg. Obe se kot članici slovenske članske ženske ekipe vračata iz Bakuja z bronastima medaljama.

 

Slovenija je na prvih Evropskih igrah osvojila pet medalj, štiri od njih pa so osvojili judoisti. Zlato je osvojil Sašo Bertoncelj v gimnastiki, reprezentanca v judu pa je dodala še eno srebrno - Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kg) in tri bronaste - Ana Velenšek  v kategoriji do 78 kg, Rok Drakšič v kategoriji do 73 kg in ženska reprezentanca v kateri sta sodelovali tudi Nina in Kristina v ekipni konkurenci. V ekipni konkurenci, kjer so Slovenke osvojile bron, so zmagale Francozinje, drugo mesto so osvojile Nemke, drugo tretje mesto pa Italijanke.

 

V judu so bile podeljene dvojne medalje, za rezultate na Evropskih igrah in za Evropsko člansko prvenstvo 2015. Nina in Kristina sta nastopili tudi v posamični konkurenci, kjer pa se tokrat nista uvrstili v borbe za medalje.

 

Oglejte si tudi