Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

1. POKALNA TEKMA - BOGOJINA OPEN

Tokrat smo se udeležili 1. pokalnega tekmovanja -Bogojina Open, katerega je organiziralo združenje zvez WKSA in Fudokan Slovenije.  Tekmovanje so zaznamovali naši odlični rezultati, saj smo osvojili kar 19 medalj (9 zlatih, 7 srebrnih in 3 bronaste medalje). Udeležilo se je 11 karate klubov: KK Murska Sobota, DBV TO-TE Rače, WKSA Duplek, WKSA Miklavž, KK Mislinja, WKSA Slovenska Bistrica, WKSA Hajdina, NAKAMA Nova Gorica, WKSA Maribor-center, WKSA Kungota, WKSA Tepanje. Naš Karate klub WKSA Duplek je zastopalo 13 karateistov in karateistk, ki so bili uspešni v skoraj vseh kategorijah. Tokrat se je prvič zgodilo, da se je športni karate povezal s tradicionalnim in dokazal, da lahko uspešno sodelujemo.

In da povzamemo naše rezultate, ki so postavili naš klub na med najboljše in kjer je sodilo po pet sodnikov na ring iz različnih karate zvez. Med prvimi je imela svoj prvi nastop Sofiia Barsuchenko in zmagala v svoji kategoriji. Karin Ludvik je tokrat, klub dobremu nastopu morala priznati premoč nasprotnici iz Mislinja in tako je postala podprvakinja. Podobno se je zgodilo z nastopom Jane Rojs, ki je tudi domov odnesla srebrno medaljo. Jan Ludvik je imel največ nasprotnikov, ki so odlično nastopili, tako da se ni uspel prebiti v drugi krog. V kategoriji deklic 12 do 13 let so nastopile v katah kar štiri naša dekleta, od katerih je Lucija Mesarec osvojila 3. mesto, Sara Rojs pa zasluženo zmagala. Med kadeti je v katah Nik Mesarec osvojil 3. mesto, Lana Žugman in Teja Kovač pa sta obe zmagali. Teja je imela precej več konkurence, saj so nastopile zelo dobre konkurentke iz Šentilja, a je na koncu zlato vseeno odšlo v Duplek.

Imeli smo tudi tri ekipe v katah, ki so dosegle dve zlati in bronasto medaljo. Za ekipe je značilno da po trije nastopijo skupaj in hkrati izvedejo borbo proti namišljenim nasprotnikom t.i. kato, kar je še posebej težko, saj morajo biti povsem usklajeni pri izvedbi.

Sledile so športne borbe, kjer smo imeli manj tekmovalcev, a so ti bili toliko dobri da so segali po največjih odličjih. Hera A. Masten je tokrat morala priznati v finalu premoč Balaško Evelini iz Murske Sobote in se zadovoljiti z drugim mestom. Vita in Sara Rojs sta nastopili v isti kategoriji, kjer je prva dosegla zlato, druga pa srebrno medaljo. Pokazali sta odlične borbe in si z njimi nabrale pomembne izkušnje. Tokrat je v kumiteju debitirala Lana Žugman in se v finalu pomerila z našo izkušeno Tejo Kovač, ki je zmagala. Že prvič je imel njen nastop veliko borbenost in željo po dokazovanju. Gotovo bomo o obeh še veliko slišali in brali. Med kadeti sta v isti kategoriji nastopila tudi Vid Kovačevič in Nik Mesarec, kjer je predvsem slednji pokazal zelo zrele borbe in neverjetno tekmovalno pripravljenost, za kar smo tudi v tej kategoriji odnesli prvi mesti. In da še ni bilo dobrih nastopov dovolj je na koncu presenetil še Matic Herga z tretjim mestom, kar pa ne bi bilo nič presenetljivega, če ne bi bile to gotovo najboljše borbe kar jih je imel do sedaj. Tudi on je nastopil odlično in premišljeno, ter zasluženo stopil na stopničke.

Za izvrstne nastope čestitamo vsem.

Oglejte si tudi