Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
6°C
Oceni objavo

Uspela krvodajalska akcija in meritve

Tudi letos je Krajevna organizacija RK Dolenjske Toplice za občinski praznik pripravila dve akciji. Prva je bila 13. julija, ko je kar 30 krvodajalcev darovalo kri za anonimne prejemnike. Upoštevali smo vse občane, ki so v tekočem tednu prišli na odvzem, saj nekateri delodajalci v ponedeljek ne dovolijo odsotnosti za to dejanje. Za nas in krvodajalca Dušana Gorenca je bil to poseben dan, saj je to neprecenljivo življenjsko tekočino prav ta dan prvi v občini daroval že 120-ič. Čestitke je prejel od domačega župana Jožeta Muhiča, sekretarke OZRK Barbare Ozimek, zdravnice Mojce Šimc in predsednice domačega KORK Ivane Pelko. Seveda so mu čestitali tudi ostali krvodajalci, ki se redno udeležujejo naših akcij, in vsem res iskrena hvala za njihovo plemenito dejanje. Da je pa bil ta dogodek zabeležen, sta poskrbela TV Vaš kanal in Dolenjski list, prispevka sta na ogled na spletu. Prav vsem krvodajalcem želimo, da jim zdravje dobro služi, da naslednje leto v januarju in juliju naši akciji ponovimo. Druženje smo zaključili v domačem gostišču Račka, kjer smo že stalni gostje ob takih priložnostih in smo vedno lepo sprejeti. Tudi njim hvala.
Druga akcija pa je bila 18. julija, ko je naša občanka Vida Novinec
s svojo ekipo medicink v avli KKC opravila preventivne meritve tlaka, sladkorja in holesterola. Ker smo v KORK s prostovoljnimi prispevki ob pobiranju članarine zbrali okoli 600 evrov, smo kupili dva nova aparata, da ni bilo tako dolge čakalne vrste. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vodji domače lekarne, mag. farmacije Greti Tomljanovič za prijaznost in popust pri nabavi.
Hvala občanom za udeležbo (101 obisk) pa tudi Vidi Novinec, Almi Iveković, Melaniji Grandovec in Ani Lavrič za njihovo dobro delo. Občani pa lepo vabljeni na naslednje meritve, ki bodo februarja 2016.

 

KORK DOLENJSKE TOPLICE

Oglejte si tudi