Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Čebelarski dan odprtih vrat v Dolenjskih Toplicah in Straži

Čebelarski dan odprtih vrat v Dolenjskih Toplicah in Straži

 

V tem letu se narava lepo prebuja iz zimskega spanja. Spet je zacvetelo različno cvetje in raznovrstno sadje. Čebele spet opravljajo potrebno opraševanje in si polnijo želodčke z nektarjem in prinašajo potrebni cvetni prah za razvoj. Čebelarjem se pojavljajo prijetni občutki ob lepem razvoju in pričakujejo prvo točenje medu. Prijetno opravilo čebelarji radi pokažejo tudi ostalim ljudem. Po lanski slabi letini in pomanjkanju medu, so letos pričakovanja toliko večja.

Tudi v tem letu čebelarji pripravljajo javni prikaz tega opravila tudi za širšo javnost.  12. junija bo možen ogled čebelarjenja na različnih lokacijah. Na OŠ Vavta vas bomo vrtičkarjem in učencem pokazali točenje medu, kjer se bo iz točila pocedila čudovita medena tekočina. Otroci bodo poskušali med in čebelarje spraševali o čudoviti čebelici.

Ostali občani si lahko ogledate točenje tudi v KKC v Dolenjskih Toplicah, ogledati se je možno še čebelarski muzej in nov društveni čebelnjak na Podstenicah. Ogledi bodo možni od 9 - 13 ure in od 15 do 18 ure v KKC pa med 9 in 18 uro.

Prijazno vabljeni.                              Predsednik ČD Straža – Dolenjske Toplice

                                                        Tone Andrejčič

 

Oglejte si tudi