Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Starodobniki, pražen krompir, točenje medu, že tradicionalno pa kuhanje golaža treh županov

Sredi sobotnega popoldneva Sokolski trg poln še praznih miz, stojnice samevajo, v kotu pod lipo in ob presušeni Sušici trije kotli, ob njih pa pridne članice topliškega društva podeželskih žena držijo za kuhalnice, izpod katerih nastajajo trije golaži. Vročina jim ne prizanaša, ob plinskih gorilnikih pa je ta še nekoliko višja. Pridružijo se jim še trije župani: topliški, rekovški in tuheljski, da dokončajo začeto. Da skuhajo tri odlično dišeče golaže in pomagajo ljudem v stiski. Vonjave so bile očitno dovolj močne, saj je nekaj deset minut kasneje slika že povsem drugačna: trg do zadnjega kotička napolnijo obiskovalci od blizu in daleč. In imajo kaj videti: povorko, ki so jo tokrat sklenili starodobniki, ki so s tem zaključili svoje celodnevno vroče popotovanje po Dolenjski in Suhi krajini, stojnice, na katerih ponujajo različne izdelke domače in umetnostne obrti, otroške delavnice, prvič v sklopu Topliške noči lahko preizkusijo pražen krompir in si ogledajo, kako se toči med, znova jih nasmeje skeč domačega KUD-a Vesel teater, gasilci pa vnovič poskrbijo za odlično zabavo z ansamblom Korenine, prav tako za lačne želodce in žejna grla.

MOJCA KREN

 

 

Prireditve ob občinskem prazniku so omogočili:

Občina Dolenjske Toplice, Krka d. d., Terme Krka Dolenjske Toplice, GVS d. d., Zavarovalnica Triglav, Sokol bar, Danijel Kum s. p., Pagras d. o. o., Ciril Avguštin s. p., Rich Computers, Elektrarna Pavlin d. o. o., Feroles d. o. o., Jože Bradač s. p., Rudi Šenica s. p., Avtoprevozništvo Anton Gorše, FAN d. o. o. ter Televizija Vaš kanal in Dolenjski list.

 

ZAHVALA

Topliška noč je osrednja občinska prireditev občine Dolenjske Toplice, v katero so pri organizaciji vpeti tudi zaposleni z občinske uprave ter posamezniki. Na tem mesu se vodja prireditve Primož Primec zahvaljuje Petru Tomažinu, Urošu Mavsarju, Juretu Draganu, Boštjanu Badovincu, Mateji Vrtar, Tonetu Finku, Luki Aščiču, Anici Bobnar, Ivici Gorše in Faniki Avguštin za nepogrešljiv prispevek k uspehu prireditve. Hvala.

Oglejte si tudi