Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Odprava Pik Lenin 2015

Tokrat gre zares , saj se čas odhoda hitro približuje. Na Pik Lenin z zavidljivo višino 7134 metrov bi moral iti že lani, a je odprava zaradi nekaterih vzrokov odpadla. Sem pa zato praznino zapolnil z vzponom na najvišji vrh Evropske unije Mont Blanc (4810 m). Ob tej omembi še enkrat hvala Branetu Fabijanu – v njem sem imel odličnega soplezalca.

 

Na odpravo odhajamo 4. julija, trajala pa bo do 23. julija. Gora leži v Pamirskem gorovju na meji med Kirgizijo in Tadžikistanom ter je drugi najvišji vrh tega pogorja. Odprava šteje 12 članov, vodil pa jo bo alpinist Iztok Cukljati. Ekipa je vseslovenska, sam pa sem edini predstavnik Dolenjske in hkrati najstarejši član. Vesel sem, da sem pri naši skupni turi takoj čutil pozitivno energijo. Tako sem za partnerja pri nošenju in postavljanju šotora na gori že takoj dobil najmlajšega člana.

 

Na gori bomo odvisni predvsem od vremena . Najbolj pa nas lahko onemogoči močan veter, saj smer zadnjih 1000 višinskih metrov vodi po izpostavljenem grebenu. Tudi časovno smo precej omejeni, tako da se bomo takoj, ko bomo prispeli v bazo, lotili aklimatizacijske ture.

 

Upam na najboljši uspeh, obenem pa že zdaj najlepša hvala vsem, ki ste mi pomagali pri tem projektu

 

MARJAN MARKOVIČ

Oglejte si tudi