Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Prijateljevanje s starejšo skupino vrtca

V skupini »Sončki« so najmlajši otroci vrtca Gumbek. Smo dislocirana enota v Toplški vasi, zato nas zelo razveselijo starejše skupine vrtca, ki se odzovejo na naše vabilo in nas obiščejo ali pa se z njimi srečamo na sprehodih. Ob teh priložnostih se otroci družijo s starejšimi sestricami, bratci, znanci ter imajo priložnost spoznavati druge otroke in vzgojitelje. 

Z najstarejšo skupino »Zlate ribice« smo se srečevali preko celega šolskega leta. Prijateljska skupina nas je obiskovala ob različnih priložnostih in nam priskočila na pomoč pri spretnostih, ki jih malčki še ne zmorejo sami.

Ob srečanjih so starejši otroci malčkom zapeli, zaplesali, ustvarjali, se z njimi družili pri igri in na sprehodu. V veliko pomoč so nam bili tudi pri urejanju našega zunanjega igrišča, saj je bilo potrebno za varnejšo igro 1-2 letnih otrok pobrati številne plodove treh hrastov, ki nam delajo senco na igrišču.

Otroci se v družbi starejših otrok, s katerimi smo sedaj že pravi prijatelji, zelo dobro počutijo, zato se veselimo novih priložnosti za druženje z njimi.

 

 

 

                                                                                  Irena Andrić, vzgojiteljica

Oglejte si tudi