Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Cicidnevi v Črmošnjicah

Dejavnost prespimo v vrtcu je navdušila in opogumila 32 otrok iz vrtca Gumbek, da so od 25. do 27. marca bivali v domu Lipa v Črmošnjicah.
Smeh in veselje otrok pred odhodom sta ustvarjala prijetno vzdušje in pričakovanja novih doživetij. Pogumni in brez solzic na obrazu smo se odpravili na pot.

Osebje doma Lipa nas je prijazno sprejelo. Seznanili so nas s hišnim redom, nas razdelili v sobe in nam pomagali pri pripravi postelj. Kuharica nam je pripravljala pet različnih obrokov dnevno. Pripravljala  je zdravo in okusno hrano, ki je vsem zelo teknila.

Razdeljene v skupine so nas vodili animatorji Tone, Martin in Irena. Kljub muhastemu vremenu smo zelo dejavno preživljali čas zunaj in v domu z različnimi dejavnostmi.

Prvi dan smo spoznavali kraj in odšli premagovat naravne ovire ob Divjem potoku. Prečkali smo lesene mostove in brvi, prišli smo do vilinskega slapa in do zmajeve votline, kjer smo občudovali naravo. Na poti smo videli veliko močeradov. Presenetil nas je dež, zato smo oblekli pelerine in kot škratki plesali na velikem travniku.

Večera na Cicidneh sta bila nekaj posebnega. Prvi večer smo imeli zabavo z otroškimi gibalno-rajalnimi igrami, ki so se nadaljevale v plesno zabavo. Drugi večer pa smo s svetilkami in pravimi petrolejkami odšli na sprehod po Črmošnjicah.

Dnevi so bili zelo zanimivi. Preizkusili smo se v spretnosti zabijanja žebljev v obliko lipovega lista, izdelali smo si preprosto lutko - palčka, spoznali smo tehniko streljanja z lokom in urili spretnost plezanja na plezalni steni.

Spoznali in igrali smo se pastirske igre (kozo podirat, palico ciljat in gremo v šolo). V sobi smo se z velikimi barvnimi gradniki in lego kockami igrali »veveričino duplo« .

Dnevi v Črmošnjicah so otroke popeljali korak bližje k samostojnosti,  saj so bile za večino otrok to prve počitnice brez staršev. Bivanja v drugem okolju z otroki in vzgojiteljicami se bodo še dolgo spominjali, saj so si pridobili veliko novih izkušenj in lepih doživetij.

 

DARJA MRVAR in ALMA IVEKOVIĆ, vzgojiteljici

Oglejte si tudi