Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Teden Rdečega križa

Za uvod v Teden RK smo pripravili radijsko uro ob mednarodnem dnevu RK. Organizirali smo zbiralno akcijo Košarica RK v šoli in vrtcu Gumbek ter zbrane prehrambene in higienske artikle, namenjene socialno ogroženim posameznikom in družinam, predali KORK Dolenjske Toplice. Znova se je izkazalo, da v našem okolju zmoremo in želimo darovati. Veseli smo pomoči pri izpolnjevanju humanitarnega poslanstva RK.

Učence 1. a in b razreda so obiskale aktivistke KORK Dolenjske Toplice, jim predstavile delovanje organizacije ob zloženki/zgodbici Križem kapica. Vsak učenec je dobil darilo. Z učenkami krožka RK smo se udeležile prikaza oživljanja in prve pomoči v Novem mestu. Učenci so s kulturnim programom nastopili na srečanju starejših občano, ki so ga pripravili v KORK Dolenjske Toplice, ter poskrbeli za šopke travniških cvetlic v vazah na mizah jedilnice.

V tednu RK so učenci dobili še več informacij o delovanju in pomenu organizacije RK, se seznanjali z načeli in kako jih udejanjamo. Dobili so priložnost, da tudi prek iger oziroma vaj spoznajo, kako načela zaživijo v praksi.

V zadnjem času smo bili večkrat v situacijah, ko je prihajalo do preverjanja temeljnih načel RK med ljudmi. Nesreče, ki se dogajajo, zahtevajo hiter odziv in pomoč. Ko so na preizkušnji medsebojna solidarnost, sočutje, humanost, se pokaže, da jih premoremo dovolj tudi v našem okolju.

JOŽICA ERJAVEC, mentorica krožka RK

Oglejte si tudi