Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Sodelovanje OŠ Dolenjske Toplice in Kmetijske šole Grm


V šolskem letu 2014/2015 smo strokovni delavci OŠ Dolenjske Toplice v času jesenskih počitnic obiskali Kmetijsko šolo Grm na Sevnem. Ogledali smo si njihovo posest ter se udeležili delavnic, ki so jih za nas pripravili njihovi učitelji. Poglobili smo se v gozdno pedagogiko, spoznali smernice za izdelavo skalnjaka, izdelovali kreme in aranžmaje … Nekaj njihovih idej oz. napotkov smo uporabili pri izdelavi Topličkove učne poti, ki smo jo postavili v prejšnjem šolskem letu. 

26. oktobra pa smo na šolo povabili ravnateljico Kmetijske šole Grm Vido Hlebec in skupino učiteljev, da jim predstavimo Topličkovo učno pot. Druženje smo začeli v šoli, kjer smo ob gledanju filma Učimo se drug od drugega avtorice mag. Urške Bučar govorili o nastanku učne poti od ideje do končne izvedbe. Nada Medle Kovačevič in kuharice so za vse pripravile pogostitev z različnimi zeliščnimi namazi, suhim in svežim sadjem. Člani tima za postavitev Topličkove učne poti so učitelje in ravnateljico popeljali po Topličkovi učni poti ter jim predstavili posamezne postaje. K popolni izvedbi tega druženja so pripomogli tudi sonce in čudovite jesenske barve, ki so nas obdajale.

Učitelji in ravnateljica kmetijske šole so bili nad postavitvijo in predstavitvijo Topličkove učne poti zelo navdušeni. Videli so, kako smo ideje dopolnili z znanjem in nadgradili na tak način, da smo v postavitev aktivno vključili tudi učence. Gostje so se nam zahvalili z jabolki z njihovega posestva, ki so nam naslednji dan prišla prav kot sadna malica.

Naše sodelovanje s Kmetijsko šolo Grm je bilo uspešno, saj smo se mi nekaj naučili od njih pa tudi oni od nas in verjamem, da bomo sodelovanje ohranili tudi v prihodnje.

 

MAJA BOBNAR, prof., ravnateljica OŠ Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi