Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Krožek Rdečega križa na OŠ

V tednu Rdečega križa smo se z učenkami krožka RK odzvale vabilu OZRK Novo mesto in se udeležile prikaza oživljanja in prve pomoči na Novem trgu v Novem mestu. Učenke so slišale informacije o ustanovitvi, delovanju in namenu organizacije RK. Spoznale so, kako se meri krvni sladkor, kako se lahko ugotovi krvno skupino ter pomen krvodajalstva. Izmerile smo si krvni tlak. Videle so prikaz oživljanja, uporabo defibrilatorja, nato pa same poskusile, se učile oživljanja na lutki.

Učenke so zapisale svoje vtise:

Ita: "Na voljo za ogled smo imele oživljanje človeka, merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja, kako izvedo, kakšno krvno skupino imaš. Najbolj mi je bila všeč delavnica, kjer smo oživljali človeka - lutko. Dobili smo še dva zelo dobra kemika."

Patricija: "Dan je bil zanimiv, poučen, zabaven … Veliko novih stvari sem spoznala. Spoznala sem, da ni lahko oživljati človeka."

Eva: "Všeč mi je bilo oživljanje in ko smo si na koncu privoščili sladoled."

Neja: "Bilo mi je zelo všeč, ker smo se učili oživljati človeka - lutko. Za konec pa smo si privoščili še sladoled." 

Aiša: "Videla sem prikaz oživljanja človeka, kar mi je bilo še najbolj všeč. Videla sem tudi stojnico, na kateri smo slišali, kdo je ustanovil RK in zakaj. Na koncu smo odšle še na sladoled."

Lučka: "Všeč mi je bilo, ko sem oživljala lutko, potrebne je bilo kar nekaj moči. Dobila sem dva kemična svinčnika in vezalke. Super pa je bilo tudi, ko smo na koncu dobile sladoled. Njam."

Lea: "Odšli smo na prireditev RK. Videli smo oživljanje človeka - lutke in si lahko izmerili krvni tlak. Ta dan mi je bil zelo všeč."

JOŽICA ERJAVEC,

mentorica krožka RK

 

Oglejte si tudi