Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Ljudje odprtih rok

 

V okviru 22. akcije Ljudje odprtih rok, v kateri predstavljajo humanitarno delovanje posameznikov, skupin in podjetij na različnih področjih, so komisija in bralci revije Ženska do 20. novembra 2015 glasovali za izbor letošnjih dobrotnice/ka, darovalke/ca, izjemne osebnosti in dobrega človeka.

3. decembra so tako v Ljubljani podelili zahvalne listine vsem ljudem odprtih rok, prvim štirim pa še simbol akcije, srebrno priponko - posnetek okrasne zaponke ptice v letu iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, ki je z dovoljenjem Gorenjskega muzeja zaščitni znak akcije Ljudje odprtih rok.

Med dobrotniki je dobil priznanje Dušan Gorenc z Gorenjega Gradišča, ki je dolgoletni aktivist Rdečega križa, 120-kratni krvodajalec, prostovoljec leta 2013 v Krki, d. d., kjer je zaposlen kot gasilec. Priznanje kot dobrotnica je dobila tudi Majda Konvalinka, ki večji del leta preživi v Dolenjskih Toplicah in jo ljudje zelo dobro poznajo. Letos je praznovala 90 let in še vedno dela dobra dela. V RK Ljubljana je aktivna prostovoljka že več kot 60 let. Pa tudi KORK v Dol. Toplicah rada pomaga. "Vse bogastvo tega sveta ne pomeni nič. Štejejo le ljubezen do ljudi, prijateljstvo in dobrota do tistih, ki to potrebujejo," pravi. Med darovalci sta z Dolenjske priznanje dobila še Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma ter Radko Luzar iz Šentjerneja, darovalka 2015 pa je Nuša Derenda.

Zahvalne listine sta podelili Marta Krpič, odgovorna urednica Ženske, in Martina Vuk, državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prireditev sta z glasbo popestrila Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov, vodila pa jo je Ida Baš.

BARBARA OZIMEK, sekretarka OZRK Novo mesto

 

Oglejte si tudi