Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Letošnje srečanje krvodajalcev jubilantov

 

Tudi letošnje srečanje krvodajalcev jubilantov je potekalo v sejni sobi KKC v Dolenjskih Toplicah in je zajemalo odvzeme krvi do 8. septembra. Vabljenih je bilo 32 krvodajalcev, ki so za svoje jubilejno darovanje krvi prejeli priznanje. Program je z učenci domače šole pripravila mentorica krožka RK Jožica Erjavec. Podelitve so se udeležili vabljeni gostje: z OZRK je prišla podpredsednica Suzana Jarc, župana je nadomeščal direktor občinske uprave Rado Javornik, center za transfuzijsko dejavnost je zastopala Silva Kotar, Terme Krka pa Jani Kramar. In zakaj smo povabili terme? Nanje smo se obrnili s prošnjo za donacijo, ki je bila pozitivno rešena. Vsakemu prejemniku priznanja so podarili vstopnico za celodnevno kopanje v enem od njihovih zdravilišč. Zato je prav, da jim je to darilo izročil njihov predstavnik.

Posebne pozornosti je bil letos deležen krvodajalec Dušan Gorenc, ki je na naši drugi izredni krvodajalski akciji za občinski praznik v juliju že 120-tič daroval kri. Trenutno je prvi v občini po številu odvzemov. Za to svoje humano dejanje je na letošnji slavnostni seji občinskega sveta prejel posebno zahvalo župana. Tudi krvodajalkama Nadi Šiška in Jožici Štubler, ki sta kri doslej darovali 60-krat, smo se še posebej zahvalili. Omeniti je treba, da smo bili pohvaljeni vsakokrat, tudi na obeh izrednih krvodajalskih akcijah v januarju in juliju, saj je od vseh KORK prav iz naše občine udeležba največja.

Krvodajalci so posebni in izjemni ljudje, ki darujejo del sebe, svojo kri anonimnemu prejemniku. Nihče jih k temu ne sili, le najvišja stopnja humanosti in plemenitosti jih vodi in usmerja k temu dejanju. Pri tem ne dobijo nobenega finančnega nadomestila, ta njihova gesta je popolnoma brezplačna in ostajajo anonimni za prejemnike. Krvodajalstvo je pomembna tradicija, ki jo je treba prenašati na mlajše rodove in pri nas je za to kar dobro poskrbljeno.

Ob tej priložnosti bi vsem krvodajalcem še enkrat čestitala in se jim zahvalila za to njihovo plemenito dejanje. Hvala mentorici in učencem za program, gostom za udeležbo in Maji Bobnar za pomoč pri podelitvi priznanj. Posebna zahvala pa velja namestniku direktorja Term Krka Gorazdu Šosterju za donacijo in Mateji Šafar, ki je poskrbela za ugodno rešitev naše prošnje. Zahvaljujem se tudi vodji strežbe v Termah Dolenjske Toplice Tadeji Jordan in osebju v kuhinji ter strežbi, ki so se izjemno potrudili s pogostitvijo. Tako smo se v družabnem delu srečanja, ki je potekalo pri njih, prav lepo počutili.

Na koncu pa se moram zahvaliti še našemu dežurnemu fotografu Primožu Primcu, saj nam vedno priskoči na pomoč in zabeleži naše dogodke, ki jih pripravim na ogled za naše občane, goste in naključne obiskovalce našega kraja.              
                               
IVANA PELKO, KORK Dolenjske Toplice 

Oglejte si tudi