Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Čestitke našim jubilantom

 

Minilo je dolgo in vroče poletje, ki so ga naši jubilantje kar težko prenašali. Kar 14 jih je imelo v tem času osebne praznike in prav vse smo obiskali ter jim čestitali za tako visoka leta.

V maju sta slavili Frančiška Kužnik (91 let) in Herta Turk (90 let).

Julija je praznovalo visoka leta kar pet naših občanov. Tako so si sledili obiski: Pavla Bradač (95 let), Majda Konvalinka (90 let), Ana Šercelj in Ana Pušič (92 let) ter Ana Osana (95 let).

V avgustu smo čestitali trem gospem, ki svojih res visokih let sploh ne kažejo. To so bile Ana Blatnik in Antonija Janežič (97 let) ter naša super korenina Anica Oblak, ki je lanskoletnim okroglim 100 dodala še 1 leto. Presenetila nas je in ponovno dokazala, kako pomembne za vsakodnevno življenje so pozitivne vrednote, na katere današnji svet vse preveč pozablja.

V septembru, ko se je začelo šolsko leto, smo se srečali še s štirimi občani. Najprej smo bili v domu v Novem mestu pri Rozaliji Bradač, ki je praznovala 90 let, potem smo poklepetali pri Ani Mežnar, ki nas s svojimi 98 leti opozarja, da se njena stoletnica naglo bliža. Tudi Angela Šporar s svojimi 91 leti je še odlična sogovornica z izrednim spominom in prijetno jo je bilo poslušati. Zadnji na seznamu obiskov pa je bil 94-letni Stane Henigman, ki biva v domu v Novem mestu.

Nekje sem zasledila star pregovor: Če hočeš v življenju srečen biti, se moraš večkrat spremeniti. Zgoraj našteti naši občani so v svojem življenju poleg lepih trenutkov doživljali tudi hude pretrese in spremembe so bile hočeš nočeš potrebne. Znali so se prilagajati času in prostoru in prav zato so še med nami. Naj nam bodo za vzor. Zato še enkrat vsem skupaj in vsakemu posebej iskrene čestitke za njihov rojstnodnevni praznik in naj uživajo v krogu tistih, ki zanje skrbijo, jih spoštujejo in jih imajo radi.

 

IVANA PELKO, KORK Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi