Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

ŽE DVANAJSTO LETO V TEDENU VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Koncem junija se je zaključila vseslovenska prireditev- 21. TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA (TVU). V maju in juniju se srečuje in uči več tisoč obiskovalcev. TVU je temeljni projekt v okviru Andragoškega centra Slovenije. Letos je potekal  uradni teden od 13. 5. do 23. 5. 2016, razširjeni pa  od 13. 5. do 30. 6. 2016. Izšel je e- KOLEDAR PRIREDITEV. Ker se naše društvo že dvanajst let vključuje v ta projekt,  smo  bili povabljeni, da ob tej priložnosti napišemo nekaj besed za KOLEDAR. Te misli so :

Društvo upokojencev Dolenjske Toplice se že vrsto let vključuje v projekt TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA. Naše društvo je zelo dejavno na različnih  področjih, zato tudi prijavimo in izvedemo dogodke v TVU, ki je nekakšen praznik učenja. Tako izpolnjujemo slogan » Slovenija učeča se dežela«. Učenje je pomembno v vseh življenjskih obdobjih, ker povečuje umsko in telesno čilost in našo rast  in razvoj. Ko izvajamo dogodek smo izvajalci in tudi udeleženci, smo dejavni in uresničujemo svoje sanje. Pri obiskovanju dogodkov je pomembno tudi druženje.

Letos smo v okviru TVU-ja izvedli dva dogodka. Lažji pohod POT NA KRKO, ki ga je vodila Antonija Avguštin in POHOD NA SV. PETER, ki ga je vodila Elica Pavlič.

POTI NA KRKO se je v torek , 7.6.2016, udeležilo sedem pohodnic. Zbrale smo se pred društvenimi prostori, šle do potoka Sušica in pot nadaljevale ob njegovem levem bregu do izliva v reko Krko, nadaljevale do Meniške vasi in se vrnile v Toplice. Ob potoku je  videti, da so se tu naselili bobri. Prijetno smo združile s koristnim, saj smo med potjo klepetale.

POHODA NA SVETI PETER, ki je bil v torek, 14.6.2016,  se je udeležilo dvajset pohodnikov. Zbrali so se v Podgozdu in nato pot nadaljevali po gozdnih stezah ali cesti na vrh. Več o pohodu je napisala Elica Pavlič . Zapis je na naši spletni strani.

Milica Lukšič,

vodja sekcije za izobraževanje

Oglejte si tudi