Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Zbor članov Društva upokojencev

V petek, 12. februarja, ko je bil napovedan zbor članov Društva upokojencev,  je že dopoldne začelo snežiti in kar ni hotelo nehati. Prijetno smo bili presenečeni, ker je bila jedilnica OŠ Dolenjske Toplice napolnjena do zadnjega kotička. Zbralo se nas je 156.

Za uvod v delo zbora  članov smo pripravili  kulturni program, da bi počastili minuli Prešernov dan. Sodelovale so učenke 1. in 6. razreda osnovne šole. Naši literati so se predstavili s svojimi deli: Micka Tomažin nam je zapela upokojensko himno, Minka Pečaver Potočnik je recitirala dve pesmi, Slavica Strajnar pa je prebrala dve pesmi Antona Aša. Ravnateljica OŠ Maja Bobnar nas je pozdravila, spregovorila nekaj spodbudnih besed in zaželela uspešno delo. Na naše povabilo se je prijazno odzval vodja policijskega okoliša Jan Zavodnik in spregovoril o varni udeležbi v cestnem prometu, varnosti doma in na javnih mestih.

Na zboru članov, ki mu je predsedoval Jože Lukšič, so predsednik Dušan Kraševec, vodje sekcij: Elica Pavlič, Drago Zupančič in Marjan Markovič, blagajničarka Tilka Virant in namestnica predsednice nadzornega  odbora Milica Lukšič poročali o delu v preteklem letu. Sprejeli smo program dela za leto 2016. Ida Perme je prejela  priznanje PZDU Dolenjske in Bele krajine za dolgoletno prizadevno in marljivo delo v DU. Zbor so z nagovori pozdravili župan Jože Muhič, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine Jože Jazbec, predsednik KUD-a Dolenjske Toplice Primož Primec, predsedniki sorodnih društev iz Dvora, Uršnih sel, Straže in predstavnik prečenskega društva. Prisotna je bila tudi predsednica KORK-a Dolenjske Toplice Ivana Pelko. Zbor smo zaključili s pogostitvijo in družabnim srečanjem.

Milica Lukšič

Oglejte si tudi