Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Pestra jesen med lokostrelci


Od oktobra do decembra se je za tekmovalne lokostrelce odvijalo kar nekaj tekem. Na 18 metrih dvoranski krog so se pomerili na petih tekmah.


V Kranju sta 17. oktobra medalje osvojila Manca Kumelj (1.) in Erik Bele (2.). Iztok Fink je bil 8., Žan Lukšič pa 5. Tekmovalca sta svoje uvrstitve popravila že na tekmi v Žalcu, kjer sta se v svoji kategoriji oba povzpela na 2. mesto. Manca Kumelj je ponovno slavila zmago, tik za njo je bila Blanka Gorše. Med najboljše so se zavihteli še Erik Bele (1.), Gašper Pršina (2.) in Aida Šaver (2.). Borili so se tudi ostali mladi člani kluba: Nejc Hönigman (6.), Matej Šenica (11.), Luka Klemenčič (4.) in Tadej Murn (5.)


7. novembra je bila tekma v Biljah ponovno »pisana na kožo« Žanu Lukšiču (2.), Manci Kumelj (1.), Iztoku Finku (3.), Aidi Šaver (2.) in tokrat tudi Barbri Pii Križe (1.).

Ajdovščina je bila na dan tekme, 21. novembra, v znamenju burje in dežja, ob povratku pa so vožnjo po cesti zaznamovale tudi letošnje prve snežne padavine. Vendar vreme ni ovira. Na tekmi smo se okitili s sedmimi medaljami (Barbra Pia Križe 3., Žan Lukšič 2., Manca Kumelj 1., Nejc Hönigman 3., Aida Šaver 2., Luka Klemenčič 3.) in še petimi uvrstitvami med deset (Iztok  Fink 5., Erik Bele 5., Danaja Manček Jerele 3., Tadej Murn 5. in Gašper Pršina 6.).

Postojna  je bila 12. decembra dober dan za Iztoka Finka, saj je na tekmi dosegel svoj osebni rekord, 578 krogov. Ta ga je v konkurenci odličnih tekmovalcev ponesel na 5. mesto. Tudi sicer je bila ta tekma najštevilčnejše zasedena s člani našega kluba - udeležilo se je je kar 13 članov. Med njimi smo imeli enega zmagovalca, Erika Beleta (526), dve drugi uvrstitvi (Žan Lukšič (555) in Aida Šaver (402)), tri tretja mesta (Barbra Pia Križe (543), Manca Kumelj (488) in Nejc Hönigman (515)). Luka Klemenčič je bil 4., Tadej Murn 6., Matej Šenica 8., Blanka Gorše 10., Jure Štangelj 18. in Matic Brulc 19.

Pred tekmovalci so nove tekme. Naj bo nova sezona polna osebnih zmag in rekordov. Srečno v letu 2016 in vse v zlato!


Za konec še opravičilo. V septembrski številki glasila smo pri navajanju podpornika ob izvedbi DP 3D na Pogorelcu pomotoma navedli napačno poimenovanje. Pravilno je: AVGUŠTIN BOŠTJAN S. P. ŠPINA, Vzdrževanje in upravljanje objektov. Gospodu Avguštinu se iskreno opravičujemo.

UB, LK Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi