Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Obiskali smo Prekmuje

 

Naša ženska ekipa v sestavi Slavica Strajnar, vodja, Zvonka Prosen, Slavka Kovač, Anica Zupančič in Fanika Krese je  v kegljanju s kroglo na vrvici na regijskem tekmovanju osvojila prvo mesto in se tako uvrstila na državno prvenstvo upokojenskih športnih iger Slovenije. To se je 18. septembra odvijalo v vasi Brezovci v prekmurski občini Puconci.

 

Ekipo smo tja pospremili tudi navijači. Kar lepo število se nas je zbralo, za cel sicer malo manjši avtobus. Seveda smo morali biti zaradi dolžine poti kmalu zjutraj pokonci, vendar nas to ni motilo. Pravi čas smo bili na prizorišču, kjer so nas prijazno sprejeli domačini – organizatorji, člani Društva upokojencev Bodonci–Brezovci–Zenkovci. Naše tekmovalke smo pospremili na tekmovanje, sami pa smo se odpravili na izlet po okolici, kamor nas je pospremil kar direktor Razvojnega zavoda občine Puconci Milan Vrečič. Med zanimivostmi, ki nam jih je razkazal, smo obiskali tudi evangeličansko cerkev v Bodoncih, ki obstaja vse od leta 1792. Duhovnik Simon Sever nam je prijazno odprl njena vrata in opisal evangeličansko bogoslužje ter njeno zgodovino. Odpeljali smo se tudi v občino Grad, njeno največje naselje in grad, vse z enakim imenom. Grad Grad (nekoč Gornjelendavski grad)  se omenja že leta 1208, po vojni je propadal, sedaj pa ga temeljito obnavljajo.

 

Ob povratku na prizorišče tekmovanja je sledilo kosilo, potem pa smo glasno navijali za naše tekmovalke, ki so za eno mesto izboljšale lansko deseto mesto. Malo smo še poklepetali in se poslovili od zares gostoljubnih domačinov, saj smo morali proti domu, Dolenjska je bila še daleč. Tradicionalno smo se za krajši oddih ustavili na Trojanah, nato pa domov, trgatev je bila v polnem teku.

 

Besedilo in foto: DUŠAN KRAŠEVEC

Oglejte si tudi