Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

LETOVANJE OTROK NA DEBELEM RTIČU 2016

 

 

Letošnjega letovanja na Debelem rtiču, se udeležuje 269 otrok, starih od 6 do 16 let iz vseh dolenjskih osnovnih šol. Letujejo v dveh izmenah, od 10. do 17. julija in od 17. do 24 julija, na Debelem rtiču. V prvih izmeni je bilo 138 otrok, v drugi pa jih je 131. Razporejeni so v 12 skupin, za njih skrbijo pedagoški vodja, 12 vzgojiteljev in dva pomočnika.

S pripravami, izborom in izobraževanjem mentorjev smo začeli že maja. Letos uvedli delavnice, ki jih izvajamo z vsemi otroki in obsegajo zdravo prehrano, prvo pomoč in sproščanje. Tudi starše smo povabili pred odhodom na letovanje na sestanek, kjer jim je predavala pedagoginja o pripravah na letovanje otrok in staršev, ki imajo včasih s tem še večje težave kot sami otroci. Program letovanja obsega poleg vsakodnevnega kopanja, in preživljanja časa na plaži tudi zanimive ustvarjalne, športne in druge aktivnosti, ki jih z otroki izvajajo mentorji. Posebej dobrodošel je izlet z ladjico v Koper, kjer si privoščijo sladoled in pogledajo mesto, nepozabno doživetje pa je tudi nočno kopanje, ki ga izvedemo z vsako skupino enkrat v času letovanja. V prvi izmeni, kjer so imeli malo slabše vreme, sicer ni bilo težav, vsi otroci so se zdravi in veseli vrnili domov. Po prihodu iz Debelega rtiča pa naredimo z vsako skupino mentorjev analizo in se pogovorimo, kje so bile težave in kako bi jih učinkovito reševali v naprej.

Letovanje za 190 otrok znatno sofinancira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, za otroke, ki imajo pogoste zdravstvene težave,  prispevajo pa tudi vseh 8 občin iz katerih so otroci, starši in krajevne organizacije RK za otroke, ki so iz socialno šibkejših družin.

Organizacija letovanja je tradicionalna v Območnem združenju RK Novo mesto, ker vemo, da na ta način omogočamo marsikomu od otrok prvo izkušnjo obiska morja in vsaj del počitnic brez računalnikov, mobitelov, v naravi z ogromno gibanja in medsebo

Oglejte si tudi