Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 28.05.2017

jasno
Popoldne bo povečini sončno. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj C.
10°C | 26°C
ponedeljek, 29.05.2017
12°C | 28°C
torek, 30.05.2017
15°C | 31°C
sreda, 31.05.2017
13°C | 31°C
četrtek, 01.06.2017
15°C | 28°C
Opozorila
Nedelja, 28.5.2017 ob 12h
Dodatnega opozorila ni.
10°C
26°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kuharska delavnica: POGAČA S SIROM


DRUŠTVA

| |
21.03.2017      8:33
A A

Kuharska delavnica: POGAČA S SIROM



Deli:

 

Na tokratni kuharski delavnici so udeleženke Medgeneracijskega središča pekli pogačo s sirom. Delavnico je vodila Anica Može, članica Društva kmečkih žena Novo mesto.

Za pogačo potrebujemo: 1 kg mehke moke, 1 kvas, 3 dl mleka, 300 g sira ali kisle smetane, 4 jajca, 1 žlica sladkorja, 2 žlički soli, 20 g sezama, 2,5 dl olja.

V posodi zmešamo toplo mleko, kvas, sladkor, 2 žlici moke in 1 žličko soli ter pustimo, da vzhaja. V večjo posodo vsipamo ½ kg moke, dodamo vzhajan kvas, 3 jajca, sol, sir ali kislo smetano in 2 dl olja. Vse skupaj pomešamo in postopoma dodajamo še preostalo moko ter pregnetemo. Testo mora vzhajati pribl. 40 minut. Potem ga razvaljamo na 1 cm debelo in z modelčkom v obliki rože izrezujemo testo. Rože polagamo eno poleg druge v okrogel pekač. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom. Tako pripravljena pogača naj še nekaj minut vzhaja, nato pa pečemo v pečici pribl. 20 minut na 220˙C.

Udeleženke kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi pogače. Na koncu so bile navdušeni nad spečeno pogačo in so jo z velikim veseljem poskusile..

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dolenjske Toplice!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!