Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 28.04.2017

pretežno oblačno
Popoldne bodo padavine od zahoda ponehale, najkasneje v vzhodnih krajih. Delno se bo zjasnilo. Na severozahodu bo ostalo bolj oblačno, v zahodni in ponekod v severni Sloveniji se bodo občasno še pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Zapihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 10, drugod od 12 do 18 stopinj C.
12°C | 17°C
sobota, 29.04.2017
7°C | 16°C
nedelja, 30.04.2017
3°C | 17°C
ponedeljek, 01.05.2017
4°C | 20°C
torek, 02.05.2017
8°C | 17°C
Opozorila
Petek, 28.4.2017 ob 12h
Dodatnega opozorila ni.
12°C
17°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

KUHARSKA DELAVNICA PISAN KRUH


DRUŠTVA

| |
19.01.2016      11:08
A A

KUHARSKA DELAVNICA PISAN KRUH



Deli:

KUHARSKA DELAVNICA PISANI KRUH

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici Z Jožico Moravec, ki nam je predstavila pripravo in peko pisanega kruha. Udeleženci so se naučili pripraviti tri vrste testa; iz ajdove, koruzne in bele moke. Za ajdovo testo potrebujemo 15 dag ajdove moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za koruzno testo potrebujemo 18 dag koruzne moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za testo iz bele moke pa potrebujemo 50 dag bele moke, 2 dag kvasa, sol, olje in malo mleka, ter zamesimo. Testo pustimo počivati 1 uro. Po tem času zamesimo vse tri vrste testa skupaj in pustimo počivati še 15 minut. Nato damo v ogreto pečico  in pečemo približno 1 uro.

Na koncu so udeleženci delavnice pečen kruh tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dolenjske Toplice!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!