Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
NED.
26°C
6°C
Oceni objavo

KAKO DOMA NAREDITI PRALINE

 

December je mesec obdarovanj in mnogi svoje bližnje obdarijo z doma pripravljenimi slaščicami. Navadno so to piškoti ali kakšno drugo pečeno pecivo, zato smo na OZRK Novo mesto v ponedeljek, 21.12.2015, pripravili kuharsko delavnico kot je pri nas še ni bilo. Izdelovali smo namreč praline, katerih pripravo nam je pokazala vedno polna ustvarjalnih idej Liljana Čuček. Osnova je seveda stopljena čokolada, ki naj bo iz cca. 45% kakavovih zrn (jedilna čokolada), za začetek je uporabimo 200g. Tej primešamo dve žlici kakava v prahu ter jo skupaj s koščkom kokosove maščobe stopimo nad soparo, vendar je ne smemo segreti na več kot 45°. Nato se prepustimo domišljiji in okusu. Lahko jo preprosto ulijemo v modelčke in ohladimo, lahko jo zmešamo z enako stopljeno belo čokolado, dodajamo razne dodatke (kandirano sadnje, ingver, krispije, nutelo, marmelado ipd.) in dišave (za medenjake, cimet ipd.), jih prelijemo ali premažemo z raznimi glazurami ali pa najprej modelčke samo premažemo in strjene »čokoladne posodice« prav tako po želji napolnimo. Prepričani smo, da bi bil prav vsak vesel takega ročno izdelanega sladkega darila.

Oglejte si tudi