Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Društveni pohod in srečanje na Hribu


Zadnjega letošnjega pohoda na Hrib se je v mrzlem torku udeležilo prek sto pohodnikov. Organizator, Društvo upokojencev Dolenjske Toplice, je na Hribu pripravil meddruštveno srečanje društev upokojencev Straža, Uršna sela in Dolenjske Toplice.


Glavnina pohodnikov je krenila iz Dolenjskih Toplic. Zbrali smo se na odcepu za Bušinec ter preko Dobrave in Bušinca prispeli na Hrib. Dva člana našega društva sta nas kot vsakokrat počakala ob poti. Marjan Pečak nas je pri svoji hiši pričakal s tekočo dobrodošlico, na osamljeni kmetiji pa gospodar Anton Miklavčič z jabolki iz travniškega sadovnjaka. Na Hribu so gospodar Albin ter naša člana Franc Zupančič in Tone Lukšič zakurili ogenj in pripravili palice za peko klobas. Miza se je šibila od dobrot, ki so jih pripravile pridne roke naših članic. Druženje je potekalo v prijetnem in veselem vzdušju. Nagovorili so nas predsedniki društev in župan Občine Dolenjske Toplice. Kljub mrzlemu dnevu smo se dobre volje vrnili na izhodišče pohoda.


Leto se izteka, mi pa snujemo načrte za nove pohode, ki bodo v glavnem po starih poteh, a te vedno prinesejo kaj novega, zanimivega. Pripravili pa bomo tudi kaj novega, se odpravili kam drugam, saj smo dejavni na vseh področjih. Imamo lažje pohode, malo zahtevnejše, vodja naše planinske skupine Marjan Markovič pa nas bo popeljal tudi v sredogorje in visokogorje. Pristopili smo tudi k pohodniški skupini društev v projektu Spoznavajmo Dolenjsko. Ne, ne bo nam dolgčas.


ELICA PAVLIČ, DU Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi