Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Na društvenem pikniku smo se imeli lepo

Prvo julijsko nedeljo dopoldne smo se člani Društva upokojencev Dolenjske Toplice zaskrbljeno ozirali v deževno nebo. Skrbeli so nas oblaki, saj je bil za popoldne napovedan društveni piknik. K sreči se je vreme izboljšalo, na jasi se nas je zbralo kar lepo število.
Topliški upokojenci smo v svoji družbi pozdravili tudi gosta, med katerimi sta bila tudi Rožca Šonc, vodja projekta »Starejši za starejše« pri ZDUS-u in predsednica DU Novo mesto ter Jože Jazbec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine. V okviru kratkega kulturnega programa je voditeljica pozdravila vse navzoče in naše goste ter k mikrofonu povabila predsednika domačega društva Dušana Kraševca, ki je hkrati tudi podpredsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine. V kulturnem programu so sodelovale Ljudske pevke Rož'ce, ki ohranjajo značilno triglasno petje. Pesmi, ki jih pojejo, so različne: žalostne, vesele, pripovedne in izpovedne. Nastopajo v občini in gosteh. Izdale so dve zgoščenki. Vodi jih Jožica Kotar, ki meni, da je danes petje za Rož'ce način življenja. Zapele so nam tri pesmi in nam polepšale popoldan. V programu so sodelovali tudi naši pesniki; s pesmimi so nas razvedrili Micka Tomažin in Anton Aš, Slavica Strajnar pa nam je iz knjige Minke Potočnik Pečaver Haloška trnovka prebrala dve pesmi.

Referent za šport DU Dolenjske Toplice Drago Zupančič je predstavil uspehe naših športnikov na 41. ŠUI PZDU Dolenjske in Bele krajine.  Naša ženska ekipa je osvojila 1. mesto v kegljanju s kroglo na vrvici in se tako že tretjič zapored uvrstila na državno prvenstvo. Ekipa sekcije za šport je je pripravila nekaj družabnih iger, v katerih so sodelovali člani in gostje vseh generacij, saj so babice in dedki pripeljali svoje vnuke, pa tudi mlade družine so prišle. Igre so pritegnile 80 tekmovalk in tekmovalcev. Metali smo podkve in obroče na klin, se pomerili v pikadu in balinanju. Najboljši posamezniki z ozirom na udeležbo v vseh disciplinah so bili: 3. mesto (15 točk)  Anton Aš, 2. mesto (16 točk) Jože Zupančič, 1. mesto (17 točk)  Bogdan Zamida. Prvi trije najboljši so prejeli lepe pokale, ki jih je izdelal član našega društva Jože Kranjc.

Kot vsako leto, smo tudi letos pripravili srečelov ob pomoči članov DU, občanov, podjetij in zasebnikov, ki so prispevali dobitke ali finančna sredstva zanje. Nabralo se jih je kar lepo število. Hvala vsem, ki ste omogočili srečelov!

Delavci Term Krka so poskrbeli, da nismo bili lačni in žejni, ansambel HIT je je igral prijetne melodije za ples, za zabavo, dobro voljo in prijetno počutje pa smo poskrbeli sami. Imeli smo se lepo.

 

Pripravila: Milica Lukšič, vodja sekcije za kulturo

Oglejte si tudi