Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

BISERNA POROKA NAŠIH ČLANOV

V začetku junija sta IVANKA in FRANC JERELE iz Meniške vasi, dolgoletna člana DU Dolenjske Toplice, praznovala biserno poroko-60 let skupnega življenja. Praznovala sta skupaj s svojima sinovoma, z vnukoma in pravnukinjama.

 

V tem, res dolgem skupnem življenjskem obdobju, sta doživela veliko lepega, pa tudi manj lepega, veliko delala, pa se tudi zabavala, skratka z ljubeznijo, medsebojnim spoštovanjem in zaupanjem sta dočakala 60 skupnih let.

 

Kljub lepim starostnim letom (oba že čez 80), kljub zdravstvenim tegobam, ki ju tudi pestijo, sta še zelo delavna. Na Ivankini domačiji, kjer sedaj živita, obdelujeta velik sadni, zlasti pa zelenjavni vrt, saj si pridelata praktično vso zelenjavo, od krompirja, solate, fižola, čebule in še marsičesa, tako za sprotno uporabo, kot tudi za ozimnico. Hiška v kateri sedaj živita, je vsa v cvetju, za katerega z ljubeznijo skrbi Ivanka, pomaga pa ji tudi njen Franci. Na Kalu nad Prečno imata lep vinograd katerega oba zelo lepo obdelujeta in negujeta, zraven pa veliko hišo, spet z nekaj vrta, ki je tudi lepo obdelan.

 

Skratka, kljub "bisernim" letom, sta še zelo delovna in naj taka ostaneta še naprej. 

 

Iskrene čestitke za vajino prehojeno pot in mnogo zdravja in sreče tudi v prihodnje, vama želi DU Dol. Toplice. 

 

                                                                                                   Marinka Makovec

Oglejte si tudi