Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

AKCIJA ZA IZBOLJŠANJE STANOVANJSKIH RAZMER DRUŽINI MAHNIČ

Družini, ki jo sestavljajo oče Sašo, mama Olga in dve hčerki (2 in 6 let), iz Sel pri Zagorici v občini Mirna Peč, se je letos zaradi očetove bolezni življenje obrnilo na glavo. Sredi leta je bil 33 letni Sašo, operiran, ko so mu odstranili tumor v glavi mu je ohromela cela desna stran telesa. Sedaj okreva na Rehabilitacijskem centru v Soči v Ljubljani.
Mlada družinica je pred petimi leti začela z novogradnjo, saj sedaj živijo v sto petdeset let stari hiši pri Sašotovih starših, imajo eno sobo. Gradnja nove hiše je zaradi bolezni zastala v 3. fazi. Sašo je, dokler je bil zdrav, veliko naredil sam, pomagali pa so mu tudi prijatelji.

Pri hiši je samo ena plača, ki je okrnjena zaradi bolniške, Olga je brezposelna. Hčerka bo šla naslednje leto v šolo, v teh pogojih nima kam postaviti niti mizo. Sašo v tej hiši ne more uporabljati invalidskega vozička, ker ni prostora. Želijo si čim prej urediti stanovanje v novi stavbi.

Izboljšanja stanovanjskih razmer si s skromnimi prihodki, ki komaj zadostujejo za najnujnejše življenjske stroške, ne morejo privoščiti sami.

Na pobudo sočutnih ljudi, ki so že pomagali z organizacijo dobrodelnega koncerta v Mirni Peči, smo se na Območnem združenju RK Novo mesto, odločili, da organiziramo akcijo pomoči. Po načrtu je potrebno dokončati stopnice, električno napeljavo, omete in tlake, keramiko, podne in beljenje ter nabaviti vso opremo.        

Cilj naše skupne akcije je, da izboljšamo stanovanjske razmere, ki bodo omogočale človeka vredno življenje. Zavedamo se, da je to velika investicija, vendar, upamo, da bomo znižali stroške s podarjenim materialom in storitvami. Zbrati pa moramo tudi sredstva, saj jih družina sama nima. 
Vabimo posameznike, gospodarske družbe in različne organizacije, da pristopijo k akciji po svojih močeh. Darujete lahko material, storitve, delo, sredstva ali svoje strokovno znanje za nadzor gradbenih del. Javite se nam lahko na telefonsko številko 041 746 742.

V akciji zbiramo sredstva, ki jih lahko podarite tako, da jih nakažete na TRR Sklada za pomoč ljudem v stiski 0297 0025 9477 202, sklic 00-903051, s pripisom za družino Mahnič.

Oglejte si tudi