Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Prvo taktično tekmovanje širše regije za gasilce

V okolici Bučke je zadnjo avgustovsko nedeljo potekalo prvo taktično tekmovanje gasilskih enot širše Dolenjske in Posavja. Tekmovanje je res zahtevno, saj dobiš napotke za delo praktično šele na mestu vaje, ki je realna situacija različnih nesreč. Tekmovalo se je v dveh skupinah, in sicer GVC-ji (gasilsko vozilo z cisterno) in GVM-ji (gasilsko vozilo za prevoz moštva). Naše gasilsko društvo PGD Dolenjske Toplice je eno pogumnejših, zato smo se tekmovanja tudi udeležili in dokazali, da sodimo v sam gasilski vrh.

Tekmovalci smo delali v skupini s sedmimi člani, narediti pa smo morali šest različnih vaj s polno gasilsko intervencijsko opremo v zelo vročem vremenu: vpad v višje nadstropje po lestvi, kjer smo dosegli najboljši čas, vaja reševanja na vodi, hitrostno oblačenje in osnove gasilstva, kjer smo pometli s konkurenco, postavitev protipoplavnih vreč, kjer sta nam zmanjkali le dve sekundi za najboljši čas, gašenje kozolca, kjer je bilo treba v čim krajšem času natočiti 700 l vode v cisterno, ter tehnično posredovanje, ko je bil pod tribrazdnim plugom ujet ponesrečenec in ga je bilo treba rešiti ter prenesti do reševalnega vozila.

Tekmovanja se je udeležilo le deset društev, zelo malo glede na skupno število društev v omenjenih regijah, kar dokazuje, da je tekmovanje res zahtevno. V naši konkurenci so tekmovale štiri, v konkurenci GVC-jev pa šest ekip. Na koncu smo zasedli odlično tretje mesto, kar je dokaz, da operativna enota v PGD Dolenjske Toplice deluje na vrhunskem nivoju, saj nam je malo manjkalo do najboljšega mesta v naši kategoriji.

Operativcem PGD Dolenjske Toplice želim še naprej tako visokih uvrstitev ter da bi vedno delovali na takšnem vrhunskem nivoju kot sedaj.

 

BOGDAN MUŠKA ml., poveljnik PGD Dolenjske Toplice:

Oglejte si tudi