Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Literarni večer v knjižnici

 

V okviru projekta Rastoča knjiga smo v Krajevni knjižnici Dolenjske Toplice 10. novembra pripravili prvi literarni večer. Gost večera je bil dr. Janez Gabrijelčič, idejni vodja Rastoče knjige. Povedal je, da je minilo že tri leta od ustanovitve Rastoče knjige v topliški občini. V tem časuje bilo na tem področju veliko narejenega. Poudaril je, da je čutiti povezanost in sodelovanje med občino, podjetji, osnovno šolo, knjižnico pa tudi med lokalnim prebivalstvom, od predšolskih otrok do upokojencev, kar ga zelo veseli.

Istega dne je na osnovni šoli potekala prva delavnica medgeneracijskega branja z mag. Tilko Jamnik. Prebirali smo pesmi pesnika Andreja Rozman Roze iz knjige Izbrane rozine v akciji. Delavnice so se udeležili predstavniki treh generacij, in sicer učenci, zaposleni in upokojenci. V prihodnjih mesecih pa bo sledilo še nekaj tovrstnih delavnic.

In za konec lepa misel dr. Gabrijelčiča: »Rastoča knjiga je simbol, ki nenehno spodbuja k človekovi rasti, medsebojnemu spoštovanju, k strpnosti in dobremu.«

Se vidimo v torek,  8. decembra, ob 18. uri, na drugem literarnem večeru Rastoče knjige v Krajevni knjižnici Dolenjske Toplice.  Gostja večera bo Vesna Majes Klančičar. Vabljeni!

 

ZVONKA PETERLIN, Knjižnica Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi