Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Sofinanciranje jezikovnih, računalniških in strokovnih izobraževanj

Sofinanciranje stroškov izobraževanja mikro in majhnih podjetij/podjetnikov je pomemben program spodbujanja podjetništva, v katerega se vključujejo lokalne skupnosti na Dolenjskem. Mikro in majhna podjetja in podjetnike s sedežem v občinah Dolenjske Toplice, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje in Žužemberk vabimo k prijavi na sofinanciranje jezikovnih, računalniških in strokovnih izobraževanj.

Sofinanciranje obsega do največ 50 % sofinanciranja stroškov jezikovnih, računalniških in strokovnih izobraževanj (individualni ali skupinski), ki jih izvajajo pristojne institucije. Sofinanciranje se nanaša na pokrivanje cene udeležbe na izobraževanju (DDV, gradivo, prevoz, prehrana, nastanitev  in drugi morebitni stroški so iz sofinanciranja izključeni). Sofinanciranje se zagotavlja za tečaje, izvedene od 1. septembra 2015 dalje, z zaključkom najkasneje do 29. februarja 2016.

 

Na podlagi pogodb z dolenjskimi občinami Razvojni center Novo mesto d.o.o. zagotavlja posameznemu podjetniku/podjetnici ali podjetju sofinanciranje za skupno največ štiri posamezne udeležence izobraževanj (na podlagi upravičenosti do sofinanciranja, razpoložljivih sredstev občin za ta namen in predloženih dokazil v prijavi), in sicer:

- za prvega in drugega udeleženca do 50 % cene posameznega tečaja, vendar največ 250 EUR na udeleženca (brez DDV), 

- za tretjega in četrtega udeleženca do 25 % cene posameznega tečaja, vendar največ 125 EUR na udeleženca (brez DDV).

 

Popolne prijave za sofinanciranje je treba dostaviti do vključno srede, 14. oktobra 2015, do 12. ure.

 

Kontakt: tel. št. (07) 33 72 982, e-naslov: izobrazevanje@rc-nm.si

 

RAZVOJNI CENTER NOVO MESTO

Oglejte si tudi