Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Lekarna na Dobrovi dobila novega koncesionarja

Dobrova – Lekarniška dejavnost na Dobrovi je vzpostavljena že vse od leta 1997, odkar se je tu zamenjalo že nekaj koncesionarjev. Zadnji, ki je pogodbo za 25 let podpisal v letošnjem letu, je zasebnik Matija Centrih, ki obljublja prijazen in oseben pristop k vsakemu obiskovalcu lekarne.
Občina Dobrova - Horjul - Polhov Gradec je decembra 1997 podelila prvo koncesijo za opravljanje javne službe v lekarniški dejavnosti na območju občine, takrat s sedežem dejavnosti na Dobrovi. Od tega leta se je iz različnih razlogov zamenjalo že kar nekaj koncesionarjev, občani pa so se možnosti prejema oziroma nakupa zdravil in drugih zdravstvenih izdelkov dodobra navadili. Do zadnje zamenjave je tako prišlo v letošnjem letu, ko je Lekarna Dobrova prišla v roke zasebnika Matije Centriha, magistra farmacije, ki mu izkušenj ne manjka, saj je pred tem več let vodil zasebno lekarno v Kranju. Vse od leta 2008 je vpisan v register zasebnih zdravstvenih delavcev na ministrstvu za zdravje, pred tem pa je nekaj let kot farmacevt receptar delal tudi v kliničnem centru ter v eni od zasebnih lekarn.

»Čas je bil za spremembo, zato sem se odločil, da pridem na Dobrovo in sem prinesem nov zagon, da bo lekarniška dejavnost znala iti novim izzivom naproti,« pravi novi zasebnik, ki je z Občino Dobrova - Polhov Gradec sklenil pogodbo za opravljanje lekarniške dejavnosti, in to za dobo 25 let. Napoveduje, da v samem začetku bistvenih sprememb ni pričakovati: »Odpiralni čas lekarne ostaja enak, torej bomo strankam na voljo vsak delavnik med 7.30 in 19. uro ter ob sobotah od 7.30 do 12. ure. Tudi telefonska številka ostaja nespremenjena, kar pomeni, da nas v času odprtja lekarne pacienti lahko pokličejo na 01/364 21 40 ali 030 337 999.« Se pa Centrih že veseli novih prostorov, ki jih občina z novim OPN-jem namerava zgraditi na Dobrovi in vanje postaviti vse zdravstvene dejavnosti, tudi lekarniško. »Novi, večji prostori bi bili skoraj nujni, saj se v obstoječih prostorih stiskamo, večji bi dejavnosti omogočili ustrezen razvoj in napredek,« pojasni Centrih in dodaja, da bo nova ekipa na Dobrovi odslej stalna in bo štela pet ljudi – dve magistri, dva tehnika in njega kot vodjo. »Stalna oziroma ista ekipa je tudi ena od pomembnejših prednosti, ki jih omogoča zasebnik, v večjem sistemu je namreč znano, da farmacevti krožijo in nikoli ne veš, na koga boš v svoji lekarni naletel,« izpostavi in podkrepi s primerom: »Ljudje smo navajeni, da gremo k svojemu zdravniku, zobozdravniku, frizerju, zato je prav, da bi imeli tudi svojega farmacevta, saj so nasveti, ki jih pacienti v zvezi z zdravstveno težavo ali terapijo potrebujejo, pogosto zasebne oziroma intimne narave.« Druga večja prednost zasebnikov je večja fleksibilnost, saj po besedah sogovornika zasebniki lahko ustrežejo nekaterim željam posameznika, ki jim v večjem sistemu ni mogoče ustreči. Kar se tiče ponudbe, po pripovedovanju novega vodje ne bo posebnih sprememb, temveč Lekarna Dobrova ostaja prilagojena kraju in povpraševanju. 

Spremembe, ki jih je pričakovati z novim nosilcem koncesije za opravljanje lekarniške dejavnosti na Dobrovi, ne bodo drastične, bodo pa vsekakor občutne – prijazne za vsakega posameznika, takšno bo tudi uradno odprtje, ki bo potekalo v sredo, 10. septembra, ob 17. uri na parkirišču lekarne. Nanj ste povabljeni prav vsi – pacientke in pacienti ter bralke in bralci, ki ste prav tako dobrodošli, da Lekarno Dobrova obiščete v odpiralnem času, saj se nova ekipa že veseli vsakega vprašanja ali komentarja ter obljublja, da se bo potrudila za vaš zdravi vsakdan.

 

Nadja Prosen Verbič

foto: npv

Oglejte si tudi