Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert župnijske Karitas

Šentjošt, 18. november – Drugemu koncertu šentjoške župnijske Karitas je tudi letos prisluhnila nabito polna dvorana lokalnega kulturnega doma. V slabi dve uri dolgem programu, ki ga je Tone Kompare, predsednik Škofijske Karitas Ljubljana, označil kot enega najboljših, je nastopilo preko deset lokalnih in drugih glasbenih izvajalcev.
Kot je že sam naslov prireditve povedal »Veselje v sožitju«, je bil njen osnovni namen, da ljudje družno pomagajo ljudem v stiski. Pozdravni nagovor je imel župan Občine Dobrova – Polhov Gradec Franc Setnikar, ki je nagovoril zbrane, naj sožitje iz te prireditve prenesejo tudi v vsakodnevne odnose do ljudi. Državnozborska poslanka Alenka Jeraj pa je pozvala k deljenju upanja in pomoči, kajti to bogati ne le tiste, ki jim pomagamo, marveč tudi nas sam, ki dajemo.


Na odru se je zvrstilo enajst izvajalcev, od tega nekaj domačinov, nekaj pa jih je prihajalo tudi iz malo bolj oddaljenih koncev. Nastopili so: Ansambel Jurčki, Skupina One night band, Ansambel Prosen, skupina Ultra, Ansambel Mladi Godci, Mladinski zbor Šentjošt, Ansambel Javor, Katarina Tominec, Martina Kavčič, Pia in Doroteja Demšar, harmonikarja Tomaž Demšar in Blaž Kavčič ter Ansambel Nevihta. Program je povezoval Matej Kavčič.


V sklepnem delu glasbenega večera se je organizator zahvalil sodelujočim, posebj pa tudi Marku Oblaku, ki je Karitas daroval invalidski voziček in Francu Smrekarju za dve veliki termo posodi za čaj. Za mikrofon je stopil tudi Kompare, ki je dejal, da šentjoški koncert sodi po duši in po programu med najboljše, kar jih je doživel v svoji »poklicni karieri« v vlogi predsednika ljubljanske škofijske Karitas. Na koncertu so s prostovoljnimi prispevki zbrali dobrih 1500 evrov.

Gašper Tominc

Oglejte si tudi