Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Sladko odprtje Knjižnice pod krošnjami

Polhov Gradec, 30. maj – Pod mogočno krošnjo v grajskem parku je konec maja v novo sezono stopil projekt Knjižnica pod krošnjami, ki bo vse do začetka septembra s spremljevalnim programom ter novo paleto knjig razveseljeval ljubitelje dobrih zgodb in ilustracij.
Iz preproste ideje spoja branja in uživanja, ki jo je zasnoval zavod Divja misel, se je Knjižnica pod krošnjami tudi v Polhovem Gradcu, in sicer v izvedbi javnega zavoda Polhograjska graščina ter s podporo Občine Dobrova-Polhov Gradec, razvila v prepoznavno in dokaj dobro obiskano stičišče branja, ustvarjanja in druženja. To tudi letos polega ležernega branja ponuja še zanimiv spremljevalni program, ki je v prvi vrsti namenjen otrokom. Ti bodo pod mogočno grajsko krošnjo ob nedeljskih popoldnevih lahko poslušali različne pravljice in druge mladinske zgodbe ter skupaj s knjižnimi junaki ustvarjali na zanimivih delavnicah. Petkovi popoldnevi so letos posvečeni mladim, ki se bodo lahko družili in pogovarjali o vsem mogočem in nemogočem, prebranem in neprebranem, znanem in neznanem. Sicer pa je bilo tudi odprtje nove sezone Knjižnice pod krošnjami posebno – sladko in veliko. Ob premierni postavitvi poletnega bralnega kotička so organizatorji s slastnimi palačinkami in osvežilnim napitkom pogostili prve bralce, ki so si privoščili oddih, se namestili v udobne ležalnike in pobegnili v svet knjig in slikanic.

Ker pa je poletje še dolgo in bo, kot kaže, tudi letos vroče, se bo takšen oddih in pobeg zagotovo pošteno prilegel še komu. Lepo vabljeni, da si vzamete čas za listanje pod krošnjo, in sicer vsak petek med 16. in 20. uro ter vsako soboto in nedeljo med 10. in 20. uro. Več o posameznih dogodkih pa najdete na www.knjiznicapodkrosnjami.si in na Facebook strani KnjiznicaPodKrosnjami.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi