Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Občina se predstavlja na sejmu EXPO Milano 2015

Do 30. junija bo na sejmu EXPO v Milanu osrednjeslovenska regija predstavljala svoje turistične in kulturne prednosti, poudarek pa bo na kulinarični ponudbi Okusi osrednje Slovenije. Naša občina se predstavlja s ponudbo in programi, ki smo jih razvijali v zadnjih letih, saj se zavedamo, da je turizem ena naših najpomembnejših razvojnih možnosti.

Kakovostni programi, Čaj z grofom Blagajem, Blagajeva cula, Dobrote blagajeve dežele in drugi, s katerimi smo povezali naravne vrednote, kulturno dediščino in lokalno pridelano hrano, odpirajo velik razvojni potencial, njihova prepoznavnost med domačimi in tujimi obiskovalci, pa je iz dneva v dan večja. To je tudi razlog, da smo se na predstavitev na Expu dobro pripravili. Na sejmu se na povabilo Turizma Ljubljana predstavlja Brunarica grič, ki je letos prejela Znak ljubljanske kakovosti. 

V okviru projekta Ljubljanska kakovost Turizem Ljubljana vsaki dve leti preveri kakovost turistične ponudbe v Ljubljani in osrednjeslovenski regiji. Strokovna komisija ponudnike ocenjuje po skrbno pripravljenih kriterijih in z metodo "skritega gosta". Najbolje ocenjeni prejmejo Znak ljubljanske kakovosti in oceno kakovosti. Med dobitniki Znaka ljubljanske kakovosti lahko poleg vrhunskih restavracij najdete tudi vrsto cenovno dostopnejših ponudnikov, tradicionalnih slovenskih gostiln ter slaščičarn. V zavihku Zanimive točke vam predstavljamo 15 najbolje ocenjenih restavracij po presoji strokovne komisije. Lahko pa poiščete tudi seznam vseh restavracij, ki so prejele Znak ljubljanske kakovosti.

 

 

Oglejte si tudi