Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Občina na osrednjem turističnem sejmu

Ljubljana – Na 28. sejmu Natour Alpe-Adria, ki se je od 1. do 4. februarja odvijal na Gospodarskem razstavišču, se je s svojo turistično ponudbo in nekaterimi lokalnimi ponudniki predstavila tudi Občina Dobrova - Polhov Gradec.
Lokalni ponudniki, predstavniki društev, občine in Javnega zavoda Polhograjska graščina so poleg turističnih programov in priložnosti, ki jih nudi zelena in raznolika Polhograjska dolina, mimoidočim postregli še z nekaterimi lokalnimi izdelki in pridelki. S predstavitvenim filmom in slikovno bogatimi promocijskimi materiali so obiskovalce skušali pritegniti in jim približati podeželsko občino, ki je le streljaj oddaljena od mesta Ljubljana. Izkušnja razstavljavcev je bila prijetna in koristna, tudi zato, ker je bila to odlična priložnost ne le za promocijo na enem najbolj obleganih turističnih sejmov, pač pa tudi mesto za mreženje, izmenjavo dobrih praks in morda celo iskanje skupnih produktov in poti z različnimi ponudniki.
Na osrednji turistični sejemski prireditvi v Sloveniji Natour Alpe-Adria, ki je tudi letos nadaljevala s trendom, usmerjenim v promocijo zelenega, aktivnega turizma, se je na začetku februarja predstavilo več kot 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije in različnih evropskih držav ter tudi z nekaterih bolj eksotičnih celin. Vzporedno z njim sta se odvijala še sejem okusov, tako imenovani mednarodni sejem gastronomije in gostinsko-hotelske opreme, ter mednarodni sejem sladoleda. Po ocenah organizatorja se je v štirih dnevih skozi razstavne hale sprehodilo okrog 15.000 obiskovalcev, kar je po njegovem mnenju izredno zadovoljivo. 

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Oglejte si tudi