Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Smučarska tekmovanja na Šentjoštu

Šentjošt – Konec januarja in v začetku februarja sta bili na smučišču Šentjošt organizirani že tradicionalni smučarski tekmi, in sicer tradicionalni veleslalom šentjoških hribov in dolin ter tradicionalni superveleslalom.
»Čudovito je zmagati pred domačim občinstvom. Zabavala sem se, a za zmago sem se morala tudi boriti. Spodbujala me je krasna množica, zato ni lahko. Prav ponosna sem nase,« so bile na letošnji Zlati lisici na mariborskem Pohorju prve besede zmagovalke in naše smučarske šampionke Tine Maze. Prav s temi besedami bi lahko svoj nastop komentirali najboljši in najhitrejši na šentjoških smučarskih tekmah. Vedno so jih namreč spremljali glasni domači navijači in vedno se je bilo potrebno boriti, saj je bilo na startni listi vsakokrat veliko tekmovalcev. Na srečo je bilo kategorij kar nekaj, tako da konkurenca vedno ni bila povsem nepremagljiva, odličij pa je bilo tudi kar nekaj.

Na nedeljo letošnje slovenske Zlate lisice, 27. januarja se je na Šentjoštu odvijal že dvaindvajseti tradicionalni veleslalom šentjoških hribov in dolin. Dva tedna kasneje, 10. februarja pa je skoraj pod enakimi pogoji potekal enajsti tradicionalni superveleslalom. Proga je bila vselej, po zaslugi organizatorjev članov ŠD Šentjošt, odlično pripravljena. Oba dogodka sta na smučišče privabila množico navdušencev smučanja. Posebej zabavno je bilo opazovati najmlajše, ki so se med vraticami peljali prvič in tako prvič okusili adrenalin smučarskega tekmovanja. Tiste najhitrejše je dober rezultat prav gotovo navdušil, da se bodo s progo spopadli še kdaj. Tisti malo manj dobri pa so si z zanimanjem ogledali zares hitre starejše tekmovalce v pravih tekmovalnih dresih, ki bodo malim tekmovalcem ostali vzor, da bodo nekoč tudi sami postali prav tako hitri in pogumni kot oni.

 

Rezultate in fotogalerijo iz obeh tekmovanj si lahko ogledate na spletni strani Športnega društva Šentjošt, in sicer na

http://www.stjost.si/~sd/images/stories/tekma-27.1./portno_drutvo_entjot_-_Rezultati.pdf oziroma http://www.stjost.si/~sd/images/stories/sds-rezultati-11.SVSL.pdf.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi