Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Decembra je svoja vrata odprla CELOVITA

CELOVITA je center, ki ponuja dejavnosti sprostitve tako za telo kot duha, obiskovalcem zagotavlja dobro počutje, poleg užitkov pa v kraj prinaša tudi nova delovna mesta.
Živimo v času, ko neprestano hitimo od ene obveznosti k drugi, ko nas mučijo številni pritiski in obremenitve, stres pa je že skoraj del našega vsakdana. Zato si vse premalokrat vzamemo čas zase, za svoje telo in duha. Raznovrstne masaže in funkcionalne vadbe so še kako priporočljive in blagodejne za uravnoteženje našega bioritma. Prav te in še mnoge druge dejavnosti bodo Polhograjcem in sokrajanom od zdaj dostopne zelo blizu.

Ob glavni cesti Ljubljana–Polhov Gradec, v Srednji vasi, smo lahko dobro leto opazovali, kako je nastajal nov, arhitekturno zelo zanimiv objekt – in ta je decembra 2012 odprl svoja vrata. Na tej lokaciji je bila nekoč delavnica, v kateri je delovalo in ustvarjalo podjetje BAMBI Kovinopasarstvo – Nejko Škof, s. p. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno novembra 1995, se ukvarja s kovinopasarstvom, izdelavo zahtevnejših in unikatnih kovinskih izdelkov, kot so razne vrste ograj in opreme za navtiko, vse to iz nerjavečega jekla, aluminija, medenine in drugih surovin. Izdelke izdelujejo po naročilu individualnega kupca, pogosto sodelujejo z mizarji in arhitekti, obnavljajo pa tudi razne sakralne objekte. Z njimi opremljajo hotele, stanovanja, poslovne prostore. Podjetje se po besedah Nejka Škofa, direktorja in lastnika, stalno prilagaja trgu; tako svojih izdelkov ne prodajajo več le slovenskemu kupcu, ki ima sicer še vedno prednost, temveč sodelujejo tudi s tujimi partnerji. Trudijo se za čim večjo kakovost izdelkov in zadovoljstvo naročnikov. Na tak način jim je uspelo, da so v sedemnajstih letih podjetje pripeljali do točke, ko jim mala delavnica ni več zadostovala, temveč je nastala potreba po večjem prostoru, ki bo zaposlenim omogočal lažje in kakovostnejše delo ter boljše delovne pogoje. Ideja in odločitev za gradnjo novega objekta je dozorela že dolgo pred pojavom gospodarske in finančne krize, res pa so se načrti uresničili ravno v času, ko je kriza v razcvetu.

Želji po ustvarjanju v lastnih prostorih se je pridružila lastnikova žena Breda Bizjak Škof in "pristavila svoj lonček". Že vse od malega jo namreč zanima človek kot psihofizična celota. Po profesiji je pedagoginja, več kot dvajset let pa se samoiniciativno dodatno izobražuje – opravila je več tečajev masaže (klasična, ajurvedska, refleksna masaža stopal, masaža dojenčkov), tečaj za jogaterapevta, trenutno pa se izobražuje na podiplomskem študiju psihoterapije in plesne terapije. Zato njena dolgoletna želja po lastnem centru sprostitve in dobrega počutja ni nič kaj nepričakovanega.

Mož in žena sta torej strnila glavi, združila ideje in moči, in nastal je objekt, kakršnemu smo priča danes. Stavba je tako sestavljena iz dveh delov; v desnem, zadnjem delu stavbe se nahaja popolnoma nova delavnica kovinopasarstva, kjer poleg lastnika aktivno ustvarjata za zdaj dva zaposlena, iščejo pa že novega sodelavca. V sprednjem, levem delu zgradbe pa so prostori sprostitve in dobrega počutja – CELOVITA. Spodnji prostor sicer še ne služi svojemu namenu, a bo tam v kratkem začela obratovati kavarnica, ki jo Polhov Gradec trenutno pogreša. V zgornjih prostorih pa se nahaja velika, na pogled zelo prijetna dvorana, kjer že potekajo vadbe joge za začetnike, nadaljevalce in mamice z dojenčki ter vadbe aikida za otroke in odrasle. Obseg dejavnosti želijo še povečati, in sicer v prihodnosti načrtujejo vadbe za nosečnice in mamice po porodu, pilates, biodanzo, tečaj či gonga ter druge funkcionalne vadbe in treninge, ki jih bodo izvajali v sodelovanju z zunanjimi usposobljenimi sodelavci. Za sodelovanje se dogovarjajo s fizioterapevtko, ki bi vodila vadbe za starejše (za zdravo hrbtenico, preventivo pred osteoporozo) in vadbe za majhne otroke. Vadbe bodo namenjene obnovitvi življenjske energije in razbremenitvi dnevnih naporov, poleg tega pa bodo pripomogle k preprečitvi izgorelosti in preutrujenosti. Otrokom bodo poleg aikida ponudili ples, počitniške dni pa jim nameravajo popestriti in zapolniti z raznimi dejavnostmi.

V prijetnem prostoru za masaže bodo ponujali klasično, refleksno in tajsko masažo ter masažo za nosečnice, mamice po porodu in dojenčke. Enkrat na mesec bo na programu zvočna masaža z gongom. Pomemben del centra za sprostitev je namenjen savnam. Predvideva se postavitev finske in turške savne ter savne biospectrum.

Kdaj bo CELOVITA v polnosti zaživela, je vprašanje časa, povpraševanja, zanimanja ter seveda finančnih sredstev. Postopoma, po korakih se bodo dopolnjevale dejavnosti, vadbe in druga pestra ponudba. Kot vedno se bosta lastnika prilagajala trgu in tudi v prihodnje ju bodo vodili volja do dela, želja po zagotavljanju dobrih delovnih pogojev za zaposlene, inovativnost, preseganje omejitev že videnega in zaupanje v razvoj v prihodnosti. Pa srečno.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi