Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

8. Vesnin ples ob glasbi, plesu in pozitivni energiji

Tradicionalna zaključna plesna produkcija plesnega kluba Forma in društva Panorama je tudi letos, v nedeljo, 15. junija, na Dobrovi postregla z bogato plesno predstavo.
Še vedno ostaja živ spomin na pokojno plesalko Vesno. Pred osmimi leti so jo številni občudovali v vlogi deklice Doroteje. Bila je nasmejana, sproščena in imela je posebno iskrico v očeh. Takrat, na tisti posebni dan, je zadnjič zaplesala. Mnogi mlajši plesalci je žal niso imeli čast spoznati. So pa izvedeli zanjo – da je bila tista deklica, ki je imela močno voljo do dela in je bila vedno pripravljena priskočiti na pomoč.

Zaplet s cesarjevimi oblačili je bil rdeča nit plesne predstave, na kateri so se predstavili najmlajši cepetavčki, navihani hiphoparji, živahni plesalci stepa, plesne mame in pravi tekmovalci. Plesna učiteljica Nataša Potočnik, ki je tudi idejna vodja plesnega spektakla, je s pomočjo svoje ekipe v zelo polni športni dvorani na Dobrovi spomnila na mlado plesalko Vesno. Ko je njenim staršem predala šopek lepih cvetlic, da jih bodo ponesli na njen prezgodnji grob, je poskrbela za lepo simbolno gesto.

Na plesnem parketu so veliki plesni mojstri pokazali svoje nasmejane obraze, izredno motoriko in skladnost gibanja, skupinsko dinamiko ter pozitivno energijo, od najmlajših pa vse do zagretih mamic. Na estetsko okrašenem odru, krasila so ga oblačila, šopki in barvna igra svetlobe, sta pripovedovalki razpletali zgodbo, vmesne točke s plesnimi vložki ob raznovrstni dobri glasbi pa so bile paša za oči in ušesa. Melodije so se lepo razlegale po dvorani, plesalke in plesalci pa so v lepih kostumih prikazali veščine gibanja, korakanja, poskakovanja in medsebojnega skladnega sodelovanja. Vse to pa je dobro ogrelo in navdušilo tudi številno publiko, ki je bogate in raznovrstne plesne nastope podprla z bučnimi aplavzi.

 

Robi Kržič

Oglejte si tudi