Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Zdravje na vsakem koraku: Divja hrana v praksi - delavnica na terenu tokrat na Dobrovi

Po uspešno izvedeni delavnici Divja hrana v praksi v Polhovem Gradcu v jeseni 2015, bo sedaj delavnica izvedena tudi na Dobrovi. 

Vabimo vas, da se v ponedeljek, 11. aprila 2016, ob 15. uri, pred športno dvorano pri Osnovni šoli Dobrova udeležite delavnice programa Zdravje na vsakem koraku: Divja hrana v praksi - delavnica na terenu.

Rastline nas obdajajo na vsakem koraku. Nekatere nam služijo za okras, druge so zdravilne, določene strupene. Pomembno je, da je mnogo med njimi užitnih in zdravilnih. Na žalost jih ne poznamo in menimo, da so samo nadležen plevel. Vendar lahko prav te predstavljajo za nas pomemben vir neokrnjenih vitaminov in mineralov. Slednje je pomembno prav v času, ko mnogokrat ne vemo, kakšno kupljeno zelenjavo pravzaprav jemo, saj mogoče vsebuje ostanke škodljivih pesticidov … Da pa bi se temu izognili, uporabimo rastline, ki jih najdemo okoli naših vrtov. Na delavnici bomo spoznali nekatere divje začimbe in njihovo možnost uporabe.

Delavnica je za udeležence v celoti brezplačna.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na telefonsko številko 01 3601 800 ali na elektronski naslov info@dobrova-polhovgradec.si.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

 

Oglejte si tudi