Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Včasih je lušt'n b'lo

Tako smo poimenovali kulturno prireditev na Črnem Vrhu v soboto, 1. marca 2014.
Dramska skupina KD Črni Vrh je letos uprizorila krajšo veseloigro z naslovom Včasih je lušt'n b'lo. Z željo, da bi tudi naši najmlajši doživeli vsaj nekaj utrinkov iz dni, ko so bili naše stare mame in očetje še mladi, smo jih povabili k sodelovanju v igri in zelo radi so se odzvali. Prikazali smo več pogovorov med mamo in vnuki, ki jih je nadvse zanimalo, kako in kaj se je v tistih časih dogajalo. Dekleta so uprizorila robkanje koruze, prebiranje fižola, zbiranje orehov, klekljanje, pletenje, petje ob večerih in ... Fantje so se potrudili s prizorom, kako so včasih dekletom peli in igrali podoknice, pri tem pa jih je presenetila dekletova mama, tako da je "vasovalec" celo padel z lestve. Da je bilo še bolj veselo, so skupaj zaplesali "beksl ples" in prikazali, kako so "tolkli rihtarja". Najmlajša igralca sta bila "Nežka in Jakob", ki sta se igrala s starimi lesenimi kockami in si vmes malo nagajala.

Po koncu igre so nam zapeli in zaigrali domači otroški pevski zborček ob spremljavi kitaristk, ženska pevska zasedba KD Črni Vrh, kateri se je pridružil tudi Domen, člani ansambla Mladi godci in harmonikar Klemen Škof. Domači ljudski godci pa so zaključili uradni del prireditve s harmoniko, klarinetom in doma izdelanimi zvončki, ki so zaigrali tako, kot so igrali v starih časih. Sledil je velik pustni ples z ansamblom Mladi godci.

Nabito polno dvorano so v pustnih kostumih navduševali in razveseljevali Mladi godci. Organizatorji smo bili navdušeni nad velikim številom pustnih mask, zato smo imeli zelo težko nalogo, komu podeliti nagrado za naj masko. Prvo nagrado si je po mnenju žirije prislužila skupina deklet "okostnjakov", drugo in tretjo nagrado pa so si zaslužili "zdravniki" in "cigani". Ker pa je bilo toliko dobrih mask, smo se odločili, da podelimo še dve tolažilni nagradi.

Pustno rajanje se je zavleklo kar pozno v noč. Ni manjkalo plesa, glasbe in veselja. Veseli in zadovoljni, da je vse skupaj dobro uspelo, smo se v zgodnjih jutranjih urah tudi mi podali na zasluženi počitek.

 

Katja Skopec

Oglejte si tudi