Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Pri Schwarzmannu odprli vrata obiskovalcem

V podjetju Konstrukcije Schwarzmann v Polhovem Gradcu so v soboto, 11. februarja 2017, že tretjič organizirali dan odprtih vrat in podrobneje predstavili tako vrtnarski program kot tudi razširjeni proizvodni program za kmetijstvo. Na dogodek so povabili vse, ki se zanimajo za samooskrbo gospodinjstva in gojenje zelenjave ter kmetovalce, ki potrebujejo pokrite površine za rejo živine ali spravilo kmetijske mehanizacije.
Kljub temu da je prejšnji večer zapadlo nekaj snega, so zabeležili dobro udeležbo, obiskalo jih je več kot 550 ljudi. Poleg informativnih vsebin so za udeležence pripravili tudi nagradno igro ter jim ponudili topel napitek in manjši prigrizek. Podjetje, ki se že 25 let ukvarja s proizvodnjo tako profesionalnih kot tudi hobi rastlinjakov, je v goste povabilo strokovnjakinjo Mišo Pušenjak, ki je predavala na temo Vzgoja zelenjave v rastlinjakih na manjših kmetijah. Predavanje je bilo polno uporabnih nasvetov za vzgojo sadik, predavateljica pa je pojasnila tudi, kaj so najbolj pogoste napake vrtičkarjev, ter predstavila načine, kako se jim izogniti. Po predavanju so komercialisti obiskovalcem svetovali in jim ponudili možnost nakupa hobi rastlinjakov po predsezonskih cenah. V zadnjih nekaj letih so v Konstrukcijah Schwarzmann intenzivno razvijali tudi montažne objekte za pašništvo in živinorejo, kot odziv na trend povečevanja kmetijskih gospodarstev v Sloveniji. Udeleženci dneva odprtih vrat so si tako lahko ogledali razstavljene objekte: 
pašne jasli, pašni nadstrešek in kmetijski šotor ter se udeležili razprave o vrstah gradenj hlevov, prednostih montažnih hlevov ter aktualni gradbeni zakonodaji. V razpravi so udeleženci poudarili probleme, s katerimi se srečujejo pri gradnji kmetijskih objektov, zlasti neprožnost zakonodaje in omejevanje izvajanja dejavnosti na kmetijskih zemljiščih. Na podlagi številčnega odziva ter pohval obiskovalcev so nam v podjetju zagotovili, da bodo dan odprtih vrat zagotovo ponovno organizirali tudi prihodnje leto. (NČ)

 

Oglejte si tudi