Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Pomembne informacije za občane glede plačevanja kanalščine

Svet Krajevne skupnosti Dobrova je na svoji 16. redni seji, ki je potekala 17. 6. 2014 v prostorih KS Dobrova, obravnaval naslednje aktualne teme:

-      Preveliki stroški plačevanja storitev javnega podjetja Vo-Ka, d. o. o., za vse tiste občane, ki nimajo lastnih čistilnih naprav oziroma niso priklopljeni na javni kanalizacijski sistem                                                                                                

S sklepom Javnega holdinga Ljubljana je bilo dogovorjeno, da bodo storitve prevzema in čiščenja blata od 1. 6. 2014 cenejše za približno 30 % glede na dosedanje zneske, vključujoč čiščenje grezničnega blata s strani podjetja Vo-Ka, ki v skladu s koncesijo, ki jo je podelila Občina Dobrova - Polhov Gradec, prazni greznice in čistilne naprave na območju Krajevne skupnosti Dobrova in ostalih krajevnih skupnosti.

 

-      Prenos upravljanja čistilne naprave Selo s strani Krajevne skupnosti Dobrova na Občino Dobrova - Polhov Gradec, nato pa na Vo-Ko, d. o. o.

Skladno z zakonodajnimi zahtevami je svet Krajevne skupnosti Dobrova sprejel sklep o prenosu čistilne naprave Selo (Hruševo) v upravljanje Občini Dobrova - Polhov Gradec, ki se glasi:

Čistilna naprava Selo (Hruševo) se z dnem 17. 6. 2014 prenese v upravljanje Občini Dobrova - Polhov Gradec, z enakimi ali manjšimi stroški, kot jih sedaj zaračunava Krajevna skupnost Dobrova vsem obstoječim uporabnikom.

V ta namen Krajevna skupnost Dobrova in Občina Dobrova - Polhov Gradec podpišeta pogodbo o prenosu čistilne naprave Selo (Hruševo) v upravljanje, lastništvo ostaja v Krajevni skupnosti Dobrova.

 

-      Plinovod skozi Krajevno skupnost Dobrova

Ministrstvo za okolje je na svoji spletni strani podalo vse odgovore na vprašanja posameznikov ali predstavnikov institucij, ki so bila podana na javni razgrnitvi na Dobrovi. 

Svet Krajevne skupnosti Dobrova je že na eni od prejšnjih sej potrdil sklep, da se ne strinja s predlagano traso izgradnje plinovoda skozi Krajevno skupnost Dobrova, ker tovrstni razvojni projekti zavirajo urbani razvoj naselij in zmanjšujejo kakovost življenja prebivalcev ob načrtovani trasi plinovoda.

 

Še naprej bomo budno spremljali vse spremembe v naši okolici in vas o tem obveščali.

 

Marjan Pograjc,

predsednik sveta KS Dobrova    

Oglejte si tudi