Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Oratorij v Šentjoštu

Šentjoški otroci in animatorji smo tudi letos prvi teden počitnic preživeli na oratoriju. Letos smo spoznali lesenega dečka Ostržka, njegove lumparije in bližnjice, ki jih je iskal v življenju. Tako kot mi se je vsak dan naučil nekaj novega in na koncu oratorija ugotovil, da sta najpomembnejši vrednoti resnica in ljubezen.

Oratorij se je začel v torek, 28. 5. 2016, kot vsako leto s krstom. Letos je bila pred otroki težka naloga, saj smo z lažimetrom preverjali njihovo iskrenost. Če bi tudi ljudem rasel nos, ko bi se zlagali, bi tisti dan imeli vsi malo večjega. Naslednje dni se je oratorij začenjal z igro in jutranjo telovadbo. Najprej smo se razgibali zunaj, nato pa še v kulturnem domu z bansi in drugimi igrami. Dneve smo nadaljevali z molitvijo, petjem himne in dvigom zastave, nato pa prisluhnili Ostržku in njegovim dogodivščinam. Vsak dan se je zgodilo kaj zanimivega in otroci so veliko njegovih napak prepoznali sami in nam animatorjem povedali, da to ni prav.

V petek so nas obiskali posebni gostje, policisti. Pripeljali so se v svojem vozilu, prižgali sirene in nam pokazali vso svojo opremo. Navdušeno smo si jo nadeli in policistom pustili, da so nas vklenili v lisice. Zvečer pa nas je čakala nočna igra. Malo prestrašeni smo se odpravili v gozd, iz katerega smo se kljub strahotam in grozotam vsi srečno vrnili. Dan smo zaključili tako, da smo vsi skupaj prespali v kulturnem domu.

Poleg naštetih dejavnosti smo uživali tudi ob katehezah, delavnicah in velikih igrah. Povsod smo se naučili kaj novega, poskrbeli za dobro voljo in razgibali naše prste. Teden oratorija je minil zelo hitro. Komaj smo se naučili himne, že smo jo peli na zaključni prireditvi. Ostržek nas je vse naučil nečesa zelo pomembnega – tople dlani, veliko srce in navihan obraz imamo čisto vsi, zato se moramo pogumno odpraviti v svet. Otroci, hvala vam za čudovit teden!

Metka Oblak

 

 

Oglejte si tudi