Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Dobrova

Letošnji občni zbor, ki je potekal marca, smo tako kot prejšnja leta priredili v prostorih Osnovne šole Dobrova. Šola nam vsako leto brezplačno ponudi prostor, pripravila pa je tudi simpatičen kulturni program, za kar se ravnatelju Viliju Kovačiču in njegovim sodelavcem ob tej priložnosti zahvaljujemo.

Iz poročila predsednika društva je bila razvidna velika aktivnost društva v preteklem letu. Organiziranih je bilo 6 izletov in 12 pohodov, sodelovali smo na čistilni akciji Očistimo Slovenijo, junija smo priredili piknik, januarja pa smo na srečanje povabili Vlasto Nussdorfer, takrat še državno tožilko. Organizirali smo tudi druge dejavnosti, in sicer rekreacijsko telovadbo v OK Fit centru, ogled sejma in festivala za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu ter sodelovanje na računalniških delavnicah Simbioza na Osnovni šoli Dobrova. Posebno pozornost smo v prejšnjem letu namenili starejšim občanom ob njihovih obletnicah in zdravstvenih težavah. Posebej bi omenil obisk pri naši najstarejši članici, gospe Mariji Rihar iz Gabrja, ki je praznovala častitljivih 105 let. Žal nas je v tem letu zapustilo 9 članov, katerim smo namenili minuto molka.

Kot osnovo za nadaljnje aktivnosti smo sprejeli program, ki še vedno daje prednost obiskom bolnih članov in članic, ki bivajo v domovih za starejše, in tistih, ki praznujejo visoke jubileje. Vsem članom bomo omogočili različne aktivnosti, organizirane pohode, izlete, predavanja, tečaje in delavnice, posebna praznovanja in piknike. Namen je seveda druženje in izmenjava življenjskih izkušenj.

Za naše društvo je značilno, da je večina članov aktivnih. Tistim, ki so še posebej prispevali k društvenemu delu, pa smo podelili društvena priznanja. Med nagrajenci so bili Matko Zdešar (za uspešno organizacijo proslave in pripravo biltena), Milena Malovrh (za uspešno delo pri pripravi biltena in izvedbi proslave), Franci Železnik (za vodenje pohodov), Anica Tomšič (za vodenje delavnic in drugih aktivnosti v društvu), Franci Malovrh (za delo pri pripravi biltena ter večletno vodenje občnih zborov in pohodov), Mimi Zorc (za delo v upravnem odboru in pri drugih aktivnostih v društvu) in Tone Tomšič (za uspešno vodenje društva in sodelovanje pri vseh aktivnostih društva).

Občnega zbora so se udeležili tudi župan Občine Dobrova - Polhov Gradec, ki mu ob tej priložnosti izrekamo zahvalo za materialno in moralno pomoč pri delovanju društva, ter predstavniki DU Polhov Gradec, Horjul in Vrzdenec, predstavnik območne zveze DU Vič - Rudnik in novi predsednik gasilskega društva Dobrova.

Na zaključku občnega zbora sta zbrane pričakala prigrizek in pijača, ki so jo servirale pridne roke članic društva. Za zabavo je igral Andrej Sojer, ki je postal pravi virtuoz na diatonični harmoniki. Za urejanje prostora srečanja pa so poskrbeli vitalni člani.

 

Rajko Komat 

 

Oglejte si tudi