Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Dobrova

Kot že nekaj let, smo imeli tudi letos v mesecu februarju občni zbor v prostorih Osnovne šole Dobrova. Udeležilo se ga je 195 članov, kar je običajno število, tudi glede na spomladanska obolenja v tem času. Sicer pa ima društvo preko 400 članov.

Za vsakoletno pripravljenost šole, ki brezplačno daje prostor, se ob tej priliki zahvaljujemo ravnatelju šole, Viliju Kovačiču, in njegovim sodelavcem. Letos je kulturni program pripravil dobrovski fantovski zbor, ki ga že od vsega začetka delovanja vodi Borut Dolinar. Kot zbor so nekaj posebnega, pojejo z izdelanim občutkom za ohranjanje tradicije narodne glasbe in tak je bil tudi njihov izbor. Marsikoga so s svojo ubranostjo ponesli nazaj v mladost, zato hvala vsem fantom in še veliko uspehov pri vašem nadaljnjem petju.

Iz bogatega poročila predsednika društva je bila razvidna velika aktivnost društva v preteklem letu. Ne gre samo za organiziranje šestih izletov, dvanajstih pohodov in vsakotedenske nordijske hoje od marca do konca oktobra. Poleg navedenega naj omenim organiziranje 62. obletnice društva, ki je bila popestreno s predavanjem o zdravi prehrani, ki ga je pripravila Marija Merlak; sodelovanje na razstavi cvetja 21. in 22. marca na Vranskem; srečanje na Ključu 30. Maja; organiziranje piknika v juniju; sodelovanje na vseh prireditvah, ki jih je organizirala občina … Ja, če bi hotel naštevati, kje vse smo bili prisotni v zadnjem letu, bi moral še marsikaj omeniti. Vse druge aktivnosti so bile prestavljene še v poročilih pohodne in nordijske sekcije, poročilu delavnice suhega cvetja in likovnega ter rekreacijskega odbora.

Kot osnova  za nadaljnje aktivnosti je bil sprejet program, ki vsem članov omogoča razne aktivnosti in druženja na organiziranih pohodih, izletih in delavnicah. Tudi v nadaljevanju se daje poseben pomen obiskom bolnih članov in članic, ki so v domovih za starejše, in tistih, ki praznujejo visoke jubileje. Namen sta seveda druženje in izmenjava naših življenjskih izkušenj. Lahko pa se pohvalimo, da vsak lahko najde nekaj za sebe. Pohvalno o pestrosti delovanja društva so poudarjali vsi gostje, ki so se zbora udeležili.

Občnega zbora so se udeležili tudi župan občine Dobrova - Polhov Gradec, g. Franc Setnikar, predsednik KS, Marjan Pograjc, ravnatelj osnovne šole, Viljem Kovačič, in Tone Slak, predsednik zveze upokojencev Vič. Na občnem zboru so bili tudi predstavniki DU Polhov Gradec, Horjul, Kozarje in Vrzdenec.

Na zaključku občnega zbora sta bili pripravljeni zakuska in  pijača, ki so ju servirale pridne roke članic društva. Za urejanje prostora srečanja pa so poskrbeli vitalni člani društva.

Rajko Komat

 

Oglejte si tudi