Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Dobrova

Tudi letos smo imeli v mesecu februarju občni zbor v prostorih Osnovne šole Dobrova. Kot prejšnja leta je šola svoje prostore v uporabo ponudila brezplačno in, kot je že v navadi, pripravila program učencev, kar vsi člani društva sprejemajo z velikim zadovoljstvom.
Iz poročila predsednika društva je razvidna velika aktivnost društva v preteklem letu, ki iz leta v leto širi svoje dejavnosti. Organiziranih je bilo 6 izletov in 12 pohodov, nadaljevala so se tudi usposabljanja v okviru likovne delavnice pod vodstvom Anke Tomšič in akademskega slikarja Lovra Inkreta ter delavnica izdelave suhega cvetja, društvo je junija organiziralo vsakoletni piknik in srečanje na Ključu, pa še bi lahko našteval.

Kot osnovo za nadaljnje dejavnosti smo sprejeli program, ki še vedno daje prednost obiskom bolnih članov in članic, ki bivajo v domovih za starejše, in tistih, ki praznujejo visoke jubileje. Vsem članom bo društvo omogočilo udeležbo na raznih aktivnostih in prireditvah, na organiziranih pohodih, izletih, predavanjih, raznih tečajih in delavnicah, posebnih praznovanjih in pikniku. Namen je seveda druženje in izmenjava življenjskih izkušenj.

Za naše društvo je značilno, da je velika večina članov aktivnih. Tistim, ki so še posebej prispevali k društvenemu delu, pa smo podelili društvena priznanja. Med nagrajenci so bili Ivanka Železnik, Janez železnik, Janez Dolinar, Anica Peternel in Vinko Marinko.

Občnega zbora se je udeležil tudi župan Občine Dobrova - Polhov Gradec, g. Franc Setnikar, ki mu je društvo ob tej priložnosti izreklo zahvalo za materialno in moralno pomoč pri društvenih dejavnostih. Na občnem zboru so bili navzoči tudi predsednik KS Dobrova Marjan Pograjc, ravnatelj osnovne šole Vili Kovačič, predsednik območne skupnosti DU Vič - Rudnik Tone Slak, predsedniki drugih društev: Matko Zdešar (Horjul), Marjan Plestenjak (Polhov Gradec), Vera Kranjc (Vrzdenec) in Stane Hribar (Kozarje), akademski slikar in mentor likovnih delavnic Lovro Inkret ter iz PGD Hruševo Bine Žirovnik. Vsi povabljenci so pohvalili veliko aktivnost našega društva, še posebej predsednika Toneta Tomšiča.

Zaključku občnega zbora je sledila pogostitev, na kateri so različne pijače servirale pridne roke članic društva. Ob tej priložnosti naj članice pohvalimo za pripravo čudovitega peciva. (RK)

Oglejte si tudi