Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Knjižnica pod krošnjami spet vabi

Polhov Gradec – Brezplačno branje, listanje knjig in uživanje pod lipo v grajskem parku si boste po lanski dobri izkušnji lahko letos znova privoščili, in sicer vsak konec tedna med 10. in 20. uro. Letos bodo brezskrbno listanje obogatile še tematske delavnice.
Projekt Knjižnica pod košnjami, ki razveseljuje ljudi po več koncih Slovenije in tako med Slovenci uspešno širi bralno kulturo, bo glede na izjemno dober odziv v lanskem letu tudi letos poleti del dogajanja, ki ga bo Polhov Gradec ponudil vsem svojim krajanom, izletnikom in turistom. Knjižnica bo svoje knjižne police z različnimi bralnimi zvrstmi in formati, ležalnike in pisane blazinice pod košato krošnjo grajske lipe prvič postavila v petek, 24. maja, od tega dne in vse do začetka septembra pa bo na obisk vabila vsako soboto in nedeljo od 10. do 20. ure, če le ne bo deževalo.

Obetajo pa se že mnoge novosti:

  • V knjižnici bo letos mogoče dobiti t. i. culo dobrot Blagajeve dežele, s katero se bodo obiskovalci lahko okrepčali.
  • Knjižnica bo letos gostila zanimiva gosta, ilustratorja Mašo Kozjek in Zvonka Čoha, ki bosta v branje ponudila knjige, ki sta jih ilustrirala. Obiskovalci bodo lahko z njima poklepetali in ju kaj vprašali.
  • Iz sosednje doline je prihajala Kristina Brenkova, zato bodo knjižne police na novo obogatene z nekaterimi njenimi knjigami. Ob nedeljskih popoldnevih se bodo njene zgodbice prebirale organizirano.
  • Za navdihujoče branje in počivanje bodo letos poskrbeli tudi glasbeni dogodki v živo.

 

Vikendi pod grajsko lipo v Polhovem Gradcu bodo letos izjemno bogati in pestri; bodite del zgodbe, ki jo piše projekt Knjižnice pod krošnjami, tudi vi in se dogodkov udeležite.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto:npv

 

Program dogodkov:

24. 5.: Odprtje knjižnice z dobrotami Blagajeve dežele  

2. 6. ob 17. uri: Gostja, ilustratorka Maša Kozjek

15. 6.: Poletna muzejska noč – Iskanje skritega zaklada

22. 6. ob 17. uri: Gost, ilustrator Zvonko Čoh

7. 7. ob 16. uri: "Popoldne z jazzom"

14. 7. ob 16. uri: "Mladi pograjski glasbeniki"

17. 8. ob 11. uri: Branje pravljic Kristine Brenkove

31. 8. ob 11. uri: Branje pravljic Kristine Brenkove

8. 9. ob 16. uri: Zaključek s koncertom Kvarteta Fčelice

Oglejte si tudi