Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Hiška eksperimentov obiskala OŠ Polhov Gradec

Polhov Gradec, 6. april – Verjetno ste že slišali za Hišo eksperimentov, kjer mladim na njim razumljiv način s poskusi predstavljajo zakonitosti fizike. Hiška eksperimentov pa je njihova mobilna oziroma terenska enota, s katero obiskujejo slovenske šole. V začetku aprila se je ob izdatni pomoči lokalnih sponzorjev ustavila tudi v polhograjski osnovni šoli ter jo za en dan spremenila v center znanosti.
Učenci so lahko v šolski športni dvorani naredili preko petdeset poskusov, ki jih je pripravila ekipa Hiše eksperimentov. Zanimanje in navdušenje je bilo neverjetno, o čemer zgovorno pričajo zapisi v knjigi vtisov: »Bilo je kulsko! / Super, to bi imeli še kdaj!« Iskrena navdušenost učencev je pozitivno presenetila tudi Francko Hribernik, ki je z ekipo pedagoških delavk (Mirjam, Katja, Nina in Neža) vodila projekt: »Učenci so se igrali z napravami, raziskovali pojave, uživali v zanimivih eksperimentih in odkrivali znanstvenike v sebi! Danes so imeli enkratno možnost, da so tudi oni postali del centra znanosti.« Ta dan je bil namreč Dan šole, zato so si eksperimente lahko ogledali vsi, v goste so prišli tudi učenci s podružničnih šol Šentjošt in Črni Vrh. Ekipa Hiše eksperimentov jim je v šolski avli pripravila še dva znanstvena šova – dogodivščini, ki jih nista pustili ravnodušnih. Mlajši so tega dne obiskali še čebelarsko delavnico v Hiši medu Božnar, starejši pa Muzej pošte in telekomunikacij Tehniškega muzeja Slovenije v graščini. Hiško eksperimentov so popoldne odprli še za javnost in še enkrat se je potrdilo že znano dejstvo, da je znanost lahko zanimiva v vseh starostnih obdobjiha.

 

Gašper Tominc, foto: GT

 

ZAHVALA LOKALNIM SPONZORJEM

Obisk Hiške eksperimentov v Polhovem Gradcu se ne bi zgodil brez pomoči lokalnih sponzorjev: Rastlinjaki Schwarzmann, d. o. o., Prigo, d. o. o., MVA, d. o. o., Result, d. o. o., Kovinoplastika F. Leskovec, Agrometal, d. o. o., Hiša medu Božnar in Tehniški muzej Slovenije – Muzej pošte in telekomunikacij Polhov Gradec; in seveda vseh zaposlenih, ki so prispevali vsak svoj delček k uspešnemu dnevu.

 

 

Oglejte si tudi