Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

62. obletnica DU Dobrova

Tudi letos je društvo zaznamovalo obletnico svojega delovanja. Ob res častitljivem jubileju je januarja pripravilo poseben program. Dvainšestdeset let res ni malo, poleg pestrih dogodkov se je nabralo tudi zanimivih in predvsem lepih spominov na vsa ta leta delovanja. Društvo je bilo ves ta čas zelo dejavno, seveda z namenom, da poskrbi za druženje njegovih članov. Njegov moto pa je bila vedno tudi pomoč vsem članom v najtežjih trenutkih življenja. Društvo je zadnja leta še povečalo število dejavnosti, zato lahko glede na svoje potrebe in zmožnosti vsak najde nekaj zase.

Zaradi vse bolj aktualnega stališča, da je mogoče z uravnoteženo prehrano za dolgoročnost zdravja storiti veliko več kot z drugimi sredstvi, smo ob počastitvi obletnice pripravili predavanje, ki bi nam obogatilo znanje o zdravi prehrani. Povabili smo gospo Marijo Merljak, dipl. inž. živilske tehnologije, ki je priznana svetovalka na tem področju. Ob prijetnem podajanju znanja o zdravi prehrani nam je predstavila svoje dolgoletne izkušnje, ki jih je povzela tudi v več knjigah. Osnovno načelo, ki ga zagovarja, je, da naj bi jedli predvsem sezonsko hrano iz domačega okolja in pri tem upoštevali stoletne izkušnje naših prednikov.

Ob zaključku predavanja je društvo pripravilo manjšo pogostitev. Seveda brez pridnih rok članic društva ni šlo. Kot vedno so tudi tokrat pripravile čudovite dobrote, tako da smo kar malo pozabili na zdravo in pravilno prehrano.

Poleg drugih povabljencev sta se srečanja udeležila župan Občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar in predsednik KS Dobrova Marjan Pograjc.

 

Rajko Komat

Oglejte si tudi