Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Skupina za ženske

SKUPINA ZA ŽENSKE

Razvoj znanosti, medicine in tehnologije nam je marsikatero stvar olajšala, hkrati  pa prinesel tudi nove težave in izzive. Brezosebni odnosi, pomanjkanje časa, nove bolezni, nezaupanje sebi, ipd., nam na dolgi rok prinašajo nove probleme. Neprestano iščemo rešitve zunaj nas, saj smo bombardirane s hitrimi prehranskimi, materialnimi, zdravstvenimi ter duhovnimi rešitvami.  V vsem tem kaosu pa pozabljamo na najbogatejši vir rešitev - nase!

Našo notranjo moč iščemo na napačnih naslovih. Želimo si biti močne in neodvisne kot moški. Res je, da smo si skozi zgodovino izborile večjo enakopravnost v družbi, istočasno pa smo prevzele moške kvalitete (ciljna usmerjenost, osredotočenost, drznost, hitrost, boj, samodisciplina,….) in se s tem podale na nam tuje ozemlje. Sposodile smo si nekaj, kar ni del naše narave. Postale smo izredno nestrpne in tekmovalne v odnosu do svojih sester. To nas je popolnoma odtujilo med seboj.

Vsaka ženska je edinstvena, a v našem bistvu smo eno z vsemi ženskami. Stopimo skupaj in se podprimo, ne pa izključujmo!

Vsaka od nas je edinstvena, a našem bistvu smo eno z vsemi ženskami. To bistvo se ne skriva v tekmovalnosti, v zaničevanju tistih, ki mislijo drugače kot ti, ki ti niso všeč, v opravljanju ali kritiziranju drugih,  temveč v podpori, pomoči, spoštovanju in medsebojnem dajanju.

Obudimo zavedanje, da je vsaka edinstvena in darilo tega sveta! Izkoristimo dar, ki ga nosimo v sebi! Stopimo skupaj in se podprimo, ne pa izključujmo! Ne potrebujemo veliko,  le medsebojno dajanje, predajanje in spoštovanje kvalitet vsake izmed nas.

Ko se povežemo lahko ena drugi pomagamo najti naš potencial, naše dragoceno bistvo. S takim načinom razumevanja in delovanja,  vsaka ženska pomaga najprej sebi, posledično pa tudi vsem okrog nje in krog podpore je sklenjen.

Dejstvo je, da se premalo zavedamo veličine naše – ženske energije, modrosti in notranje moči, zato jo tudi ne spoštujemo in ne hranimo.

Ko se obračamo nazaj k viru ženskega moramo biti strpne in potrpežljive do sebe, saj na poti raziskovanja, poglabljanja in učenja odstiramo stoletja pokopane dele nas. Ta pot ni najlažja, je pa edina, ki vodi nazaj domov – nazaj k sebi.

Ko je ženska v stiku s seboj,  spoštuje svoje cikle, kot jih spoštuje naša mati zemlja. Eden najlažjih in najučinkovitejših načinov, za zdravljenje svoje ranjene ženskosti je SESTRSTVO.

Občutek, da smo druga z drugo, se razumemo, poslušamo, vidimo, si delimo in se lahko svobodno izražamo. Začutimo, da smo eno! Vse imamo podobne probleme, le da so izraženi v različnih niansah. Ko jih  podelimo z našimi sestrami se razbremenimo, povežemo in nismo več same. Povezane smo močnejše.

Izkoristimo, kar nam je dano in se povežimo, tako bomo lažje spet našle svojo izgubljeno lepoto in s tem NAŠO NOTRANJO MOČ.

V Društvu za kakovost življenja Lep je dan smo pod vodstvom Bogdane Mikša, specialistke družinske in zakonske terapije ponudil v naši občini prav tako skupino. Srečevale smo se 8 zaporednih sred v prostorih Pograjskega doma, kjer so nam prijazni lastniki odstopili prostor.  V začetku srečanj nas je Špela Sečnik, diplomirana delovna terapevtka z vajami proti preprečevanju demence popeljala v ravnovesje telesa uma in duha. Kar 12 domačink nas je iskalo tisto nežnost, ki smo jo mogoče nekoč že imele in smo jo med potjo nekje izgubile. Brez nje smo namreč zagrenjene, trde in izgubljene. Nekaj udeleženk v naslednjih odstavkih pripovedujejo, kako so našle tisto moč, ki se je nekje skrivala v njih in hrani našo nežnost.

»Ženske se premalo zavedamo, kakšen neprecenljiv vir energije smo. Me smo tiste, ki znamo povezati, biti sočutne, razumevajoče, kar družba in čas v katerem smo, še posebej potrebuje. V Društvu Lep je dan smo s pomočjo Skupine za Ženske ozavestile, da je samo prebujena, zrela ženska v pomoč pri rušenju egoizma, krepitvi ljubezni v nas. Da je potrebno z dajanjem in sprejemanjem podpirati moško in žensko energijo, razumeti drugačnost. Tako bodo naši odnosi lepši in družba prijaznejša.« Mira,45let

»Sodelovanje v skupini za ženske mi je resnično spremenilo pogled na moje celotno življenje. Naši terapevtki Bogdani, celi skupini in vsaki punci posebej sem hvaležna, da so mi pomagale doseči to, da se zavedam kako edinstvena sem, da to cenim in da se vsakodnevno trudim biti boljša v vseh vlogah, ki jih opravljam... Boljša mama, partnerka, hčerka, snaha, gospodinja, delavka, prijateljica... Boljša ženska... Končno lahko rečem, da je v mojem življenju vse točno tako, kot mora biti... Vsaka stvar je za nekaj dobra... Končno se zavedam, kako zelo mi je lepo in kako zelo hvaležna sem lahko, da je vse točno tako, kot je.« Petra, 35

»Poslušanje tihega glasu v sebi je Vaša ženska, ki želi, da živite kot ženske:

- nežna, tako v odnosu do sebe in drugih,

- čuteča in razumevajoča, to je največ kar lahko ženska da nekomu, ki trpi,

- ljubeča do sebe, saj si da tisto kar potrebuje in reče ne tistemu, kar ji ne prinaša notranjega zadovoljstva,

- potrpežljiva, saj se v sebi zaveda, da se vse zgodi ob pravem času, da bo vse tako kot je prav.

Vsaka ženska bi se morala razvijati in izražati te lastnosti, ki so v nas. Na tej  skupini sem spoznala vse te lastnosti, ki nas spremljajo skozi življenje.  Občutek, da je biti ženska dar življenja.«

Zlatka, 37let

»....Hvaležna Bogdani in vsaki ženski posebej v skupini, da smo si bile pripravljene tako iskreno in intimno zaupati. Vse smo imele dobre namene in iz tega se je rodilo toliko lepega. Kot da smo skupaj ustvarile čudovito reko. Kako malo je potrebno, da si preprosto ok - potrebuješ le, da si v popolnosti sprejet z vsemi svojimi napakami in da dobiš zaupanje, da postajaš vedno boljša ženska. Zase in za druge. To me je naučila skupina.« Špela

Vse tiste ženske, k ste se začutile, da ste del tega, lepo povabljene na novo skupino v jeseni!

Oglejte si tudi